Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Een emotioneel of seksueel behoeftige partner kan als lastig ervaren worden. Want je partner heeft hierdoor veel aandacht en bevestiging nodig. Je kunt je hierdoor verantwoordelijk gaan voelen voor de emotionele of seksuele behoeften van je partner.

Waardoor je de rol van redder gaat spelen. Want onbewust voel jij je hierdoor goed en belangrijk. Omdat jij ook nog vanuit je innerlijke kind wonden handelt. En vaak zet je jouw partner’s emotionele of seksuele  behoeften op de 1e plaats.

Zodat je geen tijd en aandacht hebt voor je eigen emotionele of seksuele behoeften. Waardoor je jezelf niet kunt zijn en uiten. Terwijl je partner maar blijft vragen om aandacht en bevestiging. Wat uiteindelijk tot een innerlijke strijd leidt.

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Pas wanneer jij stopt met het proberen te redden van je emotioneel of seksueel behoeftige partner, kan de dynamiek stoppen. Of wanneer je partner zelf de verantwoordelijkheid gaat nemen voor de eigen emotionele of seksuele behoeften.

Maar zodra jij uit de dynamiek probeert te stappen, zal je partner dit niet leuk vinden. Want je emotioneel of seksueel behoeftige partner is nog niet toe om uit deze dynamiek te stappen en probeert dit in stand te houden.

Er hierdoor ontstaat er vaak een strijd tussen elkaar. Een gevecht van jou om vrijheid en een gevecht van je partner over de emotionele of seksuele behoeften. Waardoor de kans groot is dat deze ongezonde relatie stuk loopt.

Om een gezonde relatie op te bouwen, waarin vrijheid de basis, is het belangrijk dat jij jouw eigen patronen in gedrag en wonden gaat inzien en helen. Zodat jij niet meer de reddersrol op je neemt of zelf het slachtoffer gaat spelen.

Hiervoor is innerlijk werk nodig. Niet makkelijk, maar wel de moeite waard. Als jij vrij wilt zijn van je eigen verleden. En toe bent aan een liefdevolle rmotioneke als seksuele relatie met jezelf. Omdat dit de basis is van alle andere relaties in je leven.

Gerelateerde artikelen

Misverstanden over intimiteit

Natuurlijke staat van zijn

Voldoeninggevende zelfbevrediging

Simpel seksleven is niet eenvoudig

Misverstanden over verlangens