Misverstanden over verlangens

Misverstanden over verlangens

Misverstanden over verlangens

Hieronder 6 misverstanden die over verlangens bestaan. Waardoor het volgen ervan vaak als moeilijk of onmogelijk ervaren wordt. En je vast blijft zitten in een leven wat niet voldoeninggevend is. Omdat je een deel van jezelf negeert.

Je verlangens zijn namelijk belangrijk. Aangezien ze je laten weten wat bij jou past. Hoe jij jouw leven mag leven. En wat jij de wereld te bieden hebt door gewoon helemaal jezelf te zijn. Want jij bent een onderdeel van het geheel.

Misverstanden over verlangens

1. Verlangens volgen is egoïstisch

Je verlangens zijn de wegwijzers van je ziel. Ofwel de Liefde. Door trouw te blijven aan je verlangens creëer je een leven wat bij jou past. Waarin de Liefde blijft stromen. Door deze niet te volgen blokkeer je de Liefde die je bent.

2. Verlangens gaan over krijgen

Je verlangens gaan niet over het krijgen van iets. Maar over het uiten van de Liefde die je bent. Op je eigen en unieke manier. Het is een creatie. Je brengt hiermee de Liefde tot leven. De vorm zelf maakt niet uit. De Liefde wil stromen.

3. Verlangens moeten groot zijn

Verlangens hoeven niet groot te zijn. Het gaat vooral over het volgen van je ziel. Wat je dagelijks kan doen. Maar door de waan van alledag kom je hier vaak niet eens aan toe. En voel je jouw verlangens amper of je vergeet ze.

4. Verlangens zijn resultaatgericht

Verlangens gaan nooit over hoe het eindresultaat eruit ziet. Het is een creatief proces waarbij je openstaat voor wat wil ontstaan vanuit Liefde. Zonder controle willen over het eindresultaat. Want het hoeft jou niets te geven.

5. Verlangens zijn frustrerend

Verlangens zelf zijn niet frustrerend. Je gedachten over iets tekort komen kunnen frustrerend zijn. Maar verlangens vanuit je ziel gaan over overvloed en delen. Nooit over het opvullen van een tekort. Dit zijn ego verlangens of behoeften. 

6. Seksuele verlangens zijn fout

Ook je seksuele verlangens zijn uitingen van je ziel. Ofwel de Liefde die je bent. Alle verlangens zijn juist intiem en verbindend. Want je verlangens delen geeft anderen een kijkje in je ziel. Het gaat voorbij je ego en brengt thuis in je lichaam.

Gerelateerde artikelen

Verlangens volgen is liefdevol

Misverstanden over intimiteit

Misverstanden over de Liefde

Misverstanden over seks

Natuurlijke staat van zijn