Seksueel experimenteren om jezelf te leren kennen

Seksueel experimenteren om jezelf te leren kennen

Seksueel experimenteren

Wanneer je niet weet wat je lekker vindt is het lastig om genot te ervaren. Om hier achter te komen, kun je gaan seksueel experimenteren om te weten wat bij je past. Een seksuele ontdekkingsreis. Zodat je je eigen seksstijl kunt ontwikkelen en een matchende partner kunt vinden om je genot mee te delen. Want de ander is niet verantwoordelijk voor jouw genot. Jij bent dat zelf. Je hebt de ander namelijk niet nodig om genot te ervaren.

Dit klinkt misschien niet romantisch. En juist onpersoonlijk en onafhankelijk. Maar het is de sleutel tot echte verbinding. Want hierdoor ben je vrij en de ander ook. Vrij om jezelf te zijn en te uiten. Je hoeft niet meer het tekort in een ander op te vullen. En de ander ook niet bij jou. Waardoor je beiden, vanuit de overvloed in jezelf, jezelf kunt delen. Op de manier die bij je past. Zonder angsten, oordelen en verwachtingen.

Seksueel experimenteren

Seksueel experimenteren is een uitnodiging om je eigen grenzen te onderzoeken. Weerstand ervaren is een signaal. Het betekent dat je nog wat te helen hebt in jezelf. En zodra je jouw weerstand heelt, kun je jezelf zijn. Weerstand is niet hetzelfde als een nee. Een nee zegt dat iets niets bij je past. Zonder er een oordeel over te hebben. Het raakt je niet. Je wordt er niet warm of koud van.

Echter het niet willen of durven experimenteren zorgt ervoor dat je niet kunt groeien. Ofwel jezelf kunt ont-wikkelen van alles wat niet bij je past. Gewoon doen zoals je denkt dat het hoort, blokkeert je levensenergie. Het verdooft je, kost je extra energie en is zelfs ongezond. Seksueel experimenteren hoeft niet gelijk extreem te zijn. Kleine stappen ondernemen is ook goed.

Door seksueel te experimenteren leer je te vertrouwen op je gevoel. Op je intuïtie, je innerlijke weten. Je wordt uitgedaagd los te laten. En falen bestaat niet. Dit is een illusie. Het zijn de regels in je hoofd die niets met Liefde te maken hebben. Regels die je beperken jezelf te zijn en te uiten. Liefde is juist het tegenovergestelde. En is dus ook de basis van het experimenteren.

Zonder Liefde is het niet mogelijk om de diepe verbinding met jezelf te maken. Waarbij je lichaam, hart, geest en ziel meedoen. Zodat je levensenergie optimaal kan stromen. Seks draait dan niet meer om het resultaat. Maar om de verbinding die ontstaat door jezelf te zijn en de ander zichzelf te laten zijn. En je kunt genieten van elkaar, het samenzijn en de ervaring.

Gerelateerde artikelen

Seksuele ontdekkingsreis is niet alleen genot, plezier en orgasmes

Seksueel samenzijn draait om tijd, aandacht en intentie

Liefde, vertrouwen en overgave tijdens de seks

Geweldige seks is meer dan het puur lichamelijke

Sekspartner kiezen vanuit overvloed voor een geweldige match