Seksueel op slot en jezelf weer openen voor seks

Seksueel op slot en jezelf weer openen voor seks

Seksueel op slot

Soms zijn er fasen in je leven dat je seksueel op slot zit. Of je bent nooit echt open geweest. Waardoor je het gevoel hebt dat je stuk bent. Het kan zijn dat je er tegen vecht of dat je het opgegeven hebt. Beide opties zullen je niet helpen om je weer te openen voor seks.

En uiteindelijk is dat toch wat je wilt. Ook al heb je het opgegeven. Want opgeven komt voor uit het gevoel van machteloosheid. Je hebt gewoon geen idee meer wat je wel moet doen. Opgeven geeft dan een soort rust. Geen teleurstellingen of frustratie meer.

Seksueel op slot zitten

Maar seksueel op slot zitten kan ook ellendig voelen. Je mist tenslotte de verbinding met je eigen levenskracht. Waardoor je de brandstof mist om vanuit passie en verlangen een plezierig leven te creëren. En je dus ook een saai of zelfs geen seks- en liefdesleven ervaart.

Om jezelf weer te openen voor seks moet je weer in verbinding komen met je levenskracht. Deze ligt in je bekkengebied te wachten om (weer) te ontwaken. En Liefde is de sleutel. Liefde voor je eigen seksualiteit. Je angsten loslaten.

De angst om je eigen kracht te ervaren. Want dit betekent verantwoordelijkheid. Geen slachtoffergedrag meer. Maar met jezelf aan de slag gaan. Jezelf diep in de ogen aankijken. En echt eerlijk tegen jezelf zijn. Welke angsten heb je ten aanzien van je seksualiteit?

Maar vooral… wil je je blijven vasthouden aan deze angsten of wil je liever vrij zijn? Kies je voor echt vrij zijn dan zul je jezelf moeten bevrijden van deze angsten. Dit is geen makkelijke weg, maar wel zeker de moeite waard.

Gerelateerde artikelen

Seksdip is een signaal om terug bij jezelf te komen

Liefde heelt alles

Seksueel afstemmen op jezelf

Seksuele issues, een poort naar meer Liefde

Seksleven creëren wat bij je past