Seksuele essentie vormt de basis

Seksuele essentie vormt de basis

Seksuele essentie

Iedereen heeft een seksuele essentie. Deze is mannelijk of vrouwelijk. De meeste mannen hebben van nature een mannelijke seksuele essentie en de meeste vrouwen hebben van nature een vrouwelijke seksuele essentie. Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op. Zo kan een man een vrouwelijke essentie hebben en een vrouw kan een mannelijke essentie hebben.

Seksuele essentie

Een relatie waarin zowel de mannelijke als de vrouwelijke seksuele essentie aanwezig is, is zodanig in balans dat er seksuele aantrekkingskracht is. Maar dit betekent niet automatisch dat er ook sprake is van een geweldig seksleven. Want de mannelijke essentie kenmerkt zich door het verlangen naar vrijheid. En de vrouwelijke seksuele kenmerkt zich door het verlangen naar verbinding.

Het verlangen naar de seksuele verbinding is het belangrijkste in de seksuele relatie voor diegene met de vrouwelijke essentie. En het verlangen naar de seksuele vrijheid is het belangrijkste in de seksuele relatie voor diegene met de mannelijke essentie.

Waardoor beiden via een andere manier zich seksueel uiten. Verbinding draait om het seksueel samensmelten met elkaar. Volledige acceptatie van en jezelf overgeven aan de ander. En vrijheid draait om seksuele zelfexpressie. Je eigen richting bepalen en je uniekheid tot uiting brengen.

Aantrekkingskracht

In eerste instantie wordt diegene met een mannelijke essentie door iemand met een vrouwelijke essentie aangetrokken omdat het tegengestelde polen zijn. Wat de mannelijke essentie mist wordt in de vrouwelijke essentie gevonden. En andersom. Zodat er tijdelijk een eenheid wordt ervaren.

Maar op langer termijn werkt dit niet omdat de mannelijke essentie en de vrouwelijke essentie tegenstrijdig zijn. Het verschil zorgt voor irritaties en frustraties. Hierdoor verdwijnt de seksuele aantrekkingskracht na verloop van tijd in een relatie. En ontstaat er een onbevredigd seksueel gevoel voor beiden.

Elkaar accepteren is natuurlijk een vereiste, maar hiermee wordt het onbevredigde gevoel niet weggenomen. Omdat het gaat om een intens diep verlangen. Een natuurlijk verlangen wat hoort bij de seksuele essentie.

Dit verlangen negeren zal het onbevredigde gevoel niet wegnemen. Elke afleiding zal maar een tijdelijke oplossing zijn. Het is namelijk gewoon niet te negeren. Het natuurlijke verlangen zal niet verdwijnen omdat het niet gewenst is.

De man of vrouw met een mannelijke seksuele essentie gaat vooral voor de seksuele vrijheid. En de vrouw of man met de vrouwelijke essentie gaat vooral voor de seksuele verbinding. Dit werkt natuurlijk niet. Waardoor de vrouwelijke essentie dan behoeftig en afhankelijk wordt.

Het verlangen naar de verbinding is zo sterk dat de mannelijke essentie wordt geclaimd. En de mannelijke essentie wordt dan afstandelijk. Het verlangen naar de vrijheid is zo sterk dat er voor de vrouwelijke essentie gevlucht wordt.

Balans

Er is misschien wel sprake van seks. Maar geen sprake van een seksuele verbinding of seksuele vrijheid. Daarom is het belangrijk dat diegene met de mannelijke essentie ook de vrouwelijke essentie in zichzelf gaat eren. En diegene met de vrouwelijke essentie ook de mannelijke essentie in zichzelf gaat eren.

Hierdoor zal de vrouwelijke essentie niet meer behoeftig zijn en de mannelijke essentie niet meer afstandelijk. Omdat diegene met de mannelijke essentie dan ook verlangt naar de seksuele verbinding. En diegene met de vrouwelijke essentie dan ook verlangt naar de seksuele vrijheid. Zodat er sprake is van gelijkheid.

Waardoor de seksuele relatie in balans is en de natuurlijke aantrekkingskracht sterk blijft. Dit staat los van elkaars seksblauwdruk. De seksblauwdruk bepaalt uiteindelijk of je seksueel bij elkaar past. Maar dit is niet mogelijk als de basis van de mannelijke en vrouwelijke essentie niet in balans is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele begeerte is geen zonde, maar gezond

Seksuele mannelijke energie uit balans

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele vrouwelijke energie uit balans

Seksuele aantrekkingskracht is niet oppervlakkig