Seksuele perfectie willen en onzekerheid

Seksuele perfectie willen en onzekerheid

Seksuele perfectie

Seksuele perfectie willen kan te maken hebben met jezelf niet mooi, lief, lekker, sexy genoeg te vinden. Ofwel je denkt dat je niet goed genoeg bent zoals je bent. Dit betekent dat je niet voldoet aan het beeld dat je in je hoofd hebt over wie je moet zijn van jezelf tijdens de seks.

Seksuele perfectie

Deze gedachten zijn het enige probleem. Niet wie je bent. Of wat je wel of niet kan tijdens de seks. Want je bent perfect zoals je bent. Precies zoals bedoeld is. En hiervoor hoef je niet perfect te zijn zoals je denkt dat perfectie eruit ziet. Perfectie is namelijk in alles zichtbaar. Vanuit het hart gezien.

Vanuit het hoofd is perfectie eigenlijk niet haalbaar. En al helemaal niet tijdens de seks. Het is onmenselijk.  Seks draait om de verbinding tussen elkaar. En van daaruit vloeit het plezier en het genot. Dit nastreven vanuit perfectie werkt niet en zorgt voor seksuele onzekerheid.

Accepteren dat je menselijk bent en niet voldoet aan het beeld in je hoofd, zonder schuldgevoelens of schaamte, geeft je de vrijheid om jezelf te zijn tijdens de seks. Om mens te kunnen zijn. Perfectie willen vanuit het hoofd is een illusie nastreven. Maar perfectie zien vanuit het hart is de Liefde omarmen.

Liefde is de manier om jezelf en anderen te bevrijden van perfectie. Seksuele onzekerheid komt voort uit een gedachte over jezelf die je niet hoeft te geloven. Het is niet de waarheid. Jij bent Liefde. Dus je bent al perfect. Waardoor je je niet anders voor hoeft te doen.

Jezelf of de ander al die eisen opleggen is niet liefdevol. Omarmen wie je bent en wat je verlangt brengt je zoveel meer plezier en genot in je (seks)leven. Laat alle beelden los van hoe het hoort en leef je leven vanuit Liefde. Liefde voor jezelf en anderen. Omdat je het waard bent!

Gerelateerde artikelen

Perfecte seks ontstaat niet vanuit je hoofd, maar vanuit je hart

Hemelse seks, ook jij kunt dit ervaren

Waanzinnige seks, is dat wel echt nodig?

Spetterende seks door je seksualiteit met je hart te verbinden

Seksen moet je samen leren door te doen en te falen