Voorwaardelijke liefde

Voorwaardelijke liefde

Voorwaardelijke liefde

Voorwaardelijke liefde is eigenlijk geen Liefde. Omdat de basis afgescheidenheid is. Want je ziet jezelf als beter of minder dan de ander. Waardoor jij of de ander aan allerlei voorwaarden moet voldoen om Liefde te kunnen ervaren.

Je sluit je hart voor iemand die niet aan jouw voorwaarden voldoet. En dit houdt je tegen om de ander te zien vanuit Liefde. Want deze voorwaarden zorgen ervoor dat jij je hart niet echt hoeft te openen voor jezelf of de ander. Omdat de ander een spiegel is van jezelf.

Wat je niet leuk vindt in de ander onderdruk je nog bij jezelf. En dit wil je het liefst niet zien, want je ziet het als fout. Terwijl vanuit Liefde geen goed of fout bestaat. De voorwaardelijke liefde geeft je een gevoel van controle en veiligheid. Je ziet alleen wat je wilt zien. Niet wat er is.

Elk contact gaat niet over de ander maar over jezelf. Je ziet in de ander hoe jij jezelf ziet. Omdat je één bent. Een ander is niet afgescheiden van jou. Ook al lijkt dit wel zo. Deze afgescheidenheid is de illusie van het ego. Door een gebrek aan Liefde.

Voorwaardelijke liefde

Pas wanneer je vanuit Liefde naar iemand kijkt, voel je of het een match is. Het maakt dan niet uit wat je wilt. Omdat het zich (langzaam) zal ontvouwen. Tenminste als je ervoor openstaat. Je gaat dan zien dat wat je zag vanuit je ego was.

Voorwaarden stellen is niet nodig als je kan voelen vanuit je hart. Want wat je wil is vaak anders dan wat bij je past. Voorwaarden zijn gericht op wat je wilt. En wat bij je past is een diepe ja waarbij je de voorwaarden moet loslaten.

De uitdagingen die je tegenkomt zijn er niet voor niets. Het laat je zien waar jij nog niet in staat bent om Liefde te ervaren. Waar jij nog getriggerd wordt. Wat je verwachtingen zijn. Welke wonden jij nog mag helen. Hoe jij reageert op het gedrag van de ander zegt iets over jou. 

Door iets te willen van de ander duw je juist de ander onbewust weg. Want degene voelt zich niet vrij. Maar het is mogelijk te verlangen zonder de frustratie van het gemis. Waardoor dankbaarheid ontstaat. En pas dan, wanneer je vrij bent van iets, kan het naar je toekomen vanuit Liefde.

Gerelateerde artikelen

Leven vanuit Liefde

Bewust worden van Liefde en angst

Wederzijdse Liefde, een andere visie

Gevoel volgen vanuit je hart

Relaties vanuit Liefde of angst