Bewust worden van Liefde en angst

Bewust worden van Liefde en angst

Bewust worden

Bewust worden van je gevoel dat de ander uit angst handelt, zorgt ervoor dat je het niet persoonlijk op hoeft te vatten. De lagere energie van angst resoneert alleen als je niet in Liefde bent. Waardoor je medeleven kan tonen voor de worstelingen van de ander.

Ook mag je jouw gevoel kenbaar maken. Juist om de ander inzichten te bieden. Zelfs als die er nog niet aan toe is. Het is het zaaien van een zaadje. Dit is onderdeel van het bewustwordingsproces.

Je gevoel voor je houden uit angst voor ruzie, afstand of arrogant te worden gevonden maakt de verbinding onzuiver. Evenals de reactie van de ander als die vanuit angst is. Maar dit is niet aan jou.

De angst komt niet voor niets op. Jezelf inhouden uit angst en hierdoor controle willen over de situatie is vanuit het ego. En heeft niets met Liefde te maken. Maar met het vermijden van elkaar en triggers.

Echte verbinding, waarin je beiden volledig jezelf kunt zijn en uiten, is dan niet mogelijk. Zelfs wanneer het ego opspeelt kan dit volledig omarmd worden door de ander en jezelf. Want dat is Liefde.

Er bestaat geen goed of fout. Wel Liefde of angst. Handel je of de ander vanuit angst ofwel je ego dan is dat niet fout. Maar een mogelijkheid om opnieuw te kiezen. En dit keer voor Liefde.

Bewust worden

Bewust worden, via de ander, dat je keuze vanuit angst is geweest is een gift. Iets om dankbaar voor te zijn. Zelfs als de ander de ander de eigen angst projecteert. Zodat jij dit kan terugspiegelen. Vanuit Liefde.

Zodat er geen ego strijd ontstaat. Belangrijk is dat je de ander probeert te zien als mens en tegelijk als Liefde. En als dit niet lukt is dat ook weer menselijk. Dit is het leven wat alles omvat. Zowel Liefde als angst.

Gerelateerde artikelen

Gevoel volgen vanuit je hart

Schuldgevoelens ervaren in een relatie

Onzuivere energie in je relatie

Wederzijdse Liefde, een andere visie

Liefde uiten en laten stromen