Gevoel volgen vanuit je hart

Gevoel volgen vanuit je hart

Gevoel volgen

Je gevoel volgen is vertrouwen op je innerlijke weten. En gaat voorbij aan je ego, emoties en gedachten. Geen verhalen die je keuzes goed proberen te praten. En het juist weglopen van de Liefde door je angst te verwarren met je gevoel ofwel je innerlijke weten.

Wanneer iets niet goed voelt omdat angst de basis is ben je niet in verbinding met je innerlijke weten. Je ontloopt dan de situatie zodat je je weer veilig voelt. Deze schijnveiligheid is echter vanuit je ego nodig. Maar is niet vanuit Liefde nodig.

Je kunt wel denken dat het vanuit Liefde is. En het geeft je vrede of zelfs vreugde omdat je niet met jezelf geconfronteerd wordt. Maar het blijft toch een keuze vanuit angst. En heeft niets met je innerlijke weten te maken. Je sluit je namelijk af.

Het ego denkt een verlichte keuze te hebben gemaakt. Zodat je ego verlicht denkt te zijn. Je verlichte ego maakt keuzes op basis van angst en niet op basis van Liefde. Deze energie is vaak (onbewust) voelbaar voor anderen. En wordt dan gespiegeld.

Je kunt een ja voelen, een nee of weerstand. Weerstand betekent geen nee. Bij een nee doet iets je eigenlijk niets. Je hebt geen behoefte om te oordelen of er überhaupt op te reageren. Bij weerstand is dit juist wel het geval. Je wordt geraakt in je overtuigingen.

Je overlevingsmechanisme treedt in werking. En je hart sluit zich. Je innerlijke weten is hierdoor uitgeschakeld om je zo snel mogelijk weer veilig te kunnen voelen. Je gaat in de verdediging, aanval of bevriest. Om je gevoel van onveiligheid niet te hoeven voelen.

Gevoel volgen

Je innerlijke weten heeft altijd Liefde als basis. Je hart staat open en je voelt je veilig. Je bent dan in staat om je gevoel te volgen vanuit Liefde. En dit zal nooit leiden tot het sluiten van je hart. Want je denken en handelen is dan in lijn met je gevoel en de Liefde.

Je gevoel volgen is vanuit Liefde kiezen voor wat bij je past op zielsniveau. Het gaat dan ook niet om het krijgen van iets. Wat je denkt, doet of zegt zijn dan uitingen van de Liefde die je bent. Zodat de Liefde kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele comfortzone en veiligheid ervaren

Persoonlijke liefde en Goddelijke Liefde

Liefde, vertrouwen en overgave tijdens de seks

Zekerheid ervaren in de onzekerheid

Onzuivere seksualiteit en je emoties