Energie voelen

Energie voelen

Energie voelen

Hoe bewuster je bent hoe beter je de energie kan voelen van jezelf als van anderen. Door de energie (Liefde of angst) te voelen van de ander, zonder er een verhaal bij te bedenken, kun je keuzes maken of je wel of geen contact wilt op dat moment.

Energie voelen

De energie van de ander kan aantrekkelijk zijn Liefde) of afstotend (angst). Door deze signalen te negeren forceer je het contact of vermijd je het. Je gaat dan tegen de natuurlijke beweging in. Vaak onbewust omdat je aan een bepaald verhaal vasthoudt.

Een verhaal over hoe het zou moeten zijn. Waardoor je geen ruimte overlaat voor wat er zou kunnen ontstaan vanuit Liefde. Omdat je vanuit angst veiligheid wilt ervaren. Door je ongemakkelijke gevoelens te vermijden. Voelen is echter nodig. Want alles is energie.

Ook wat betreft seks. Tijdens de seks stroomt de energie van je partner door je heen. Is de energie van je partner niet vanuit Liefde omdat er sprake is van afhankelijkheid en behoeftigheid (angst voor tekort) kan dit invloed hebben op je eigen energie.


Dit hoeft niet als je in staat bent om de energie in jezelf te zuiveren. En de energie van de ander terug te geven. Zodat het jouw energie niet beïnvloedt. Echter wanneer je dit niet kunt, is seks met je partner een optie met energetische gevolgen. 

Zodra je de energie van je partner kunt voelen, weet je ook of je een match bent. Dit gaat voorbij het ego en is op de ziel gebaseerd. Hoewel jouw ego of het ego van je partner hier wel tussen kan staan. Waardoor het niet lijkt of je een match bent.

Met als doel om zoveel mogelijk te zuiveren en te helen in jezelf. Je hebt namelijk niets van een ander nodig. Alles waarvan jij verwacht of hoopt dat een partner je dat gaat geven is een signaal om naar jezelf te kijken. Om te zien waar jij de Liefde voor jezelf nog weigert.

Zodat je jouw hart gaat openen voor de delen in jezelf die jij nog geen of te weinig Liefde geeft. Liefde is namelijk niet afhankelijk van iets of iemand buiten jezelf. Liefde komt van binnenuit. En bepaalt hoe jij in het leven staat, met jezelf en anderen omgaat.

Gerelateerde artikelen

Gevoel volgen vanuit je hart

Seksuele comfortzone en veiligheid ervaren

Leven vanuit Liefde

Onderdrukte seksualiteit en schadelijk gedrag

Zekerheid ervaren in de onzekerheid