Vasthouden aan je verleden is beperkend

Vasthouden aan je verleden is beperkend

Vasthouden

Je verleden zegt niets over wie je bent. Want jij bent Liefde. Je verleden kan wel iets zeggen over wie jij denkt dat je bent. Je ego en je identificatie ermee. En is beperkend als je hieraan wilt vasthouden. Door je verleden los te laten ben je vrij om de Liefde te zijn die je bent.

Je hebt hiervoor geen hokjes nodig waar je in moet passen. Alles is namelijk mogelijk. Ook de oordelen vervallen dan. Je bent niet een goed persoon of een slecht persoon. Aan de hand van wat je wel of niet hebt gedaan.

Elkaar leren kennen in de zin van het verleden van elkaar is dan ook niet belangrijk meer. Het gaat dan om het voelen van elkaars energie en wat je verlangens zijn. Zodat je weet of je dezelfde verlangens hebt en deze samen kunt volgen. Vasthouden is niet nodig.

Vasthouden

Tenminste wanneer je niet afhankelijk en behoeftig bent. Waardoor je elkaar niet nodig hebt. Het verleden willen weten van iemand, zelfs iets wat een minuut geleden is gebeurd, geeft veiligheid voor je ego. Je maakt dan een inschatting over iemand.

Dit gaat gepaard met bepaalde verwachtingen. Je creëert een beeld van iemand, terwijl dit natuurlijk niet kloppend is. Aangezien je alleen maar kunt kijken door je eigen bril. En dus de ander niet ziet zoals diegene is. Maar zoals jij die ander kunt zien.

Terwijl je beeld over die persoon niet kloppend is, geloof je er wel in. En valt de persoon hoe dan ook tegen wanneer je hier aan vasthoudt. Je verleden delen kan natuurlijk geen kwaad wanneer je hier oordeelloos over bent en er geen verwachtingen aanhangt.

Vanuit je hoofd naar je hart en je lichaam. Alles wat je moet weten over iemand voel je via je hart. En via je lichaam voel je of iemands energie met die van jou resoneert. Het gaat om dit huidige moment. Altijd. En elke keer weer opnieuw.

Door je hart te openen ga je voorbij aan het ego. Geen oppervlakkige intimiteit en verbinding. Maar voelen wat er gevoeld mag worden. Zowel in jezelf als openstaan voor de gevoelens en emoties van de ander. Zodat er elke keer iets nieuws kan ontstaan.

En het verleden niet herhaald hoeft te worden. Door elke keer opnieuw te kiezen wat bij je past. Niet uitgaan van een bepaalde aangenomen identiteit. Waardoor je niet jezelf kunt zijn. Omdat je probeert te voldoen aan je voor waar aangenomen identiteit.

Door steeds opnieuw te kiezen wat bij je past op basis van je ziel blijf je openstaan voor nieuwe mogelijkheden, zelfs wonderen en het onmogelijke volgens het ego. Je kiest dan automatisch voor wat het beste is op dat moment voor jou. Ongeacht wat het resultaat is.

Gerelateerde artikelen

Liefdesverbindingen, het loslaten van hokjes en labels

Van ego bevestiging naar Liefde

Intimiteit voorbij het ego

Herkenning van je ziel en goddelijkheid

Zeurende en klagende vrouw heeft seks “nodig”