Gevangenis van “Liefde”

Gevangenis van “Liefde”

Gevangenis van "Liefde"

Wanneer angst de basis is van je keuzes en je in een relatie zit, hou je elkaar gevangen. In eerste instantie jezelf. Maar ook je partner. Want wanneer jij je niet vrij kunt voelen in je relatie, kunt jouw partner dat ook niet. Zodat je in de gevangenis van “Liefde” terechtkomt. 

Je zet jezelf in een zelfbedachte gevangenis en wilt dat je partner hier vrijwillig bij komt. Terwijl je ook vrij kunt zijn en je partner hierdoor ook vrij kunt laten. En toch kies je vaak (onbewust) voor de “vrijwillige” gevangenis. Omdat je niet anders kunt.

Gevangenis van “Liefde”

Je bent verstrikt geraakt in je eigen gedachten. Zodat jij jezelf gevangen zet. Maar om dit voor jezelf goed te praten, bedenk je ook nog eens dat je dit vanuit Liefde doet. Dat dit het beste is voor jezelf en voor de ander. Omdat vrijheid angstig voelt.

Echter is hier natuurlijk geen sprake van Liefde, maar van angst. Waardoor je relatie vol smoesjes zit om de angst niet onder ogen te komen en jezelf te helen. Je houdt jezelf voor de gek. Want Liefde is vrijheid. In alles en voor iedereen.

Dit matcht vaak niet met je relatie wanneer je gelooft dat je jouw partner nodig hebt. Elkaar nodig hebben voelt in het begin van de relatie speciaal. Maar kan al snel omslaan naar verstikkend en eisend gedrag over en weer. 

Hoe kun je dan je partner vrijlaten zonder dat je iets tekort komt? Door Liefde toe te laten, Liefde te zijn en Liefde te zien. Liefde heeft namelijk niets van je partner nodig. Je ego wel door de bijbehorende verhalen waarmee jij je identificeert.

Ego relaties zijn gevangenissen voor de ziel. Maar bieden juist veiligheid voor het ego. Hoewel je pas na spirituele ontwaking bewust kunt kiezen om hieruit te stappen en je vrij te voelen, is het tot die tijd vaak pijn lijden. Dit lijden heeft als doel om je te laten ontwaken.

En terug te keren naar de Liefde. Ga de pijn dan ook niet vermijden. Hoe angstig dit ook lijkt. Maar ga voelen wat je echt voelt. Zoek hulp als je dit nodig hebt. Maar weet dat je ten diepste in jezelf altijd veilig bent. Waardoor je jezelf weer vrij kunt voelen en je partner ook.

Gerelateerde artikelen

Vasthouden aan je verleden is beperkend

Vaste of vrije relatie

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Verslaafd aan emotionele drama’s

Van ego bevestiging naar Liefde