Seksuele macht versus seksuele kracht

Seksuele macht versus seksuele kracht

Seksuele macht

Seksuele macht is gericht op de buitenwereld. Zodat je kunt krijgen wat niet vrijwillig wordt gegeven, maar wat afgedwongen wordt van een ander. Jij voelt je belangrijker dan de ander. Waardoor je iets gaat afpakken. Er is geen sprake van gelijkwaardigheid.

Seksuele macht

Macht gaat samen met seksuele onderdrukking van de ander. Seksuele kracht gaat samen met vrijheid. Kracht komt vanuit je eigen binnenwereld. Je hebt niets van de ander nodig. Waardoor de ander vrij is om vrijwillig seksueel samen te zijn.

Maar seksuele kracht gaat daar niet om. Dit is de kracht om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen seksleven. Zonder iets van een ander af te pakken. Seksuele macht uitoefenen kan op verschillende manieren. Door iets te eisen van de ander.

Of door iets te verbieden voor de ander. Door middel van geweld of manipulatie. Seksuele macht is gebaseerd op angst. De angst om iets te kort te komen. En seksuele kracht op Liefde. Deze Liefde is vrij. Waardoor je vrij bent om zelf te kiezen wat bij je past.

Seksuele macht wordt ook vaak in relaties door één van de partners ingezet. Wanneer je als partner geen seks wilt en je ook nog eens je partner verbiedt om seks met iemand anders te hebben, is er sprake van een machtspositie.

Of juist wanneer je als partner je partner “overhaalt” om seks te hebben omdat jij zo graag seks wilt, maar je partner helemaal geen zin heeft in seks en dit toch doet om jou te plezieren uit angst om de relatie te “redden”. Ook hier is sprake van een machtspositie.

Door in je seksuele kracht te gaan staan kan er geen seksuele macht op jou uitgeoefend worden. Jouw eigen kracht is altijd sterker dan elke macht. Aangezien niemand controle heeft over jouw seksualiteit. Tenzij je dit toelaat.

De enige reden waarom je dit toelaat is namelijk je eigen onmacht. Waardoor je jezelf ontkracht. Daarom is de Liefde in jezelf enorm belangrijk. Zodat je geen match meer bent en jouw seksuele kracht laat zien. Zeer onaantrekkelijk voor de angst in de ander.

Maar super aantrekkelijk voor de Liefde in de ander. Liefde trek Liefde aan en angst trekt angst aan. Door Liefde stap je uit de angstdynamiek en ben je vrij om te kiezen wat bij je past. Omdat je niet meer emotioneel en seksueel afhankelijk en behoeftig bent van anderen.

Want dankzij de Liefde ervaar je de heelheid in en compleetheid van jezelf. Zodat je je ontspannen, levendig, tevreden en veilig voelt tijdens de seks. De matchende partner is hierbij van belang. Zodat je samen de Liefde kan laten stromen.

Gerelateerde artikelen

Vaste of vrije relatie

Herkenning van je ziel en goddelijkheid

Seksuele manipulatie in je relatie herkennen

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel

Relatiedynamiek vanuit angst