Seksuele manipulatie in je relatie herkennen

Seksuele manipulatie in je relatie herkennen

Seksuele manipulatie

Seksuele manipulatie gebeurt vaak op een subtiele manier. Waardoor het soms moeilijk is om het te herkennen. Bij seksuele manipulatie is er altijd sprake van schuldgevoelens bij het slachtoffer. Doordat er ingespeeld wordt op de bestaande schuldgevoelens of er worden schuldgevoelens gecreëerd.

Seksuele manipulatie

Seksuele manipulatie is een ongezonde manier van communiceren. Zodra beiden in staat zijn om wensen en verlangens te bespreken in de relatie, zowel seksueel als niet seksueel, hoeft seks geen manipulatiemiddel meer te zijn. En kunnen beiden optimaal van seks genieten.

Weigeren van seks

Een vorm van seksuele manipulatie is het weigeren van seks. Waarschijnlijk maken vrouwen hier vaker gebruik van dan mannen. Om iets te bereiken door controle uit te oefenen op de partner. Op een manier waarbij zij of hij wil dat de partner zich schuldig gaat voelen over iets wat wel of niet gedaan is. In de hoop dat de partner gaat veranderen.

Dit gebeurt als een vrouw of man zich niet gehoord voelt of niet in staat is om het gedrag van de partner te accepteren. En hierdoor niet in staat is om de verbinding met de partner te herstellen op een gezonde manier. Seks wordt dan als beloning gebruikt en geen seks als afstraffing.

Seks tegen zin in

Toch kan het juist wel hebben van seks ook een middel zijn om later iets van de partner te krijgen. Tegen de zin in seks hebben dient dan als ruilmiddel. Dus eerst gaat zij of hij geven om later te kunnen krijgen. Waarbij de partner vaak niet weet dat er sprake is van een ruil en al helemaal niet wat er terug verwacht wordt.

Er is dan een soort opoffering van haar of zijn kant geweest en dit verwacht zij of hij dan ook van de partner terug. En offert de partner zichzelf niet op voor hem of haar dan probeert zij of hij, door middel van het creëren van schuldgevoelens bij de partner, alsnog de zin te krijgen. En gaat zij of hij helemaal op in de slachtofferrol.

Recht op seks

De vorm die mannen waarschijnlijk vaker gebruiken dan vrouwen is het proberen over te halen van de partner tot seks. Hij of zij vindt dat er recht op seks is. Bij deze manier is het juist de bedoeling dat de partner zich schuldig gaat voelen over het geen seks willen. Waardoor de partner hier uiteindelijk toch mee instemt. Ook als er sprake is van tegenzin.

Dit gebeurt als de man of vrouw de eigen seksuele behoeften belangrijker vindt dan de partner op dat moment. Hij of zij gebruikt de partner voor de seks. Zodat de seksuele behoeften worden bevredigd en hij of zij zich hierdoor weer even goed gaat voelen. Zodat hij of zij er weer tegenaan kan. Want seks heeft hij of zij nu eenmaal nodig.

Seks is in al deze gevallen een machtsmiddel. En heeft dus niets meer met Liefde te maken. Seks vanuit Liefde is altijd zonder schuldgevoelens bij beide partners. Zodat er ook sprake is van volledige vrijwilligheid. En er geen onderliggende motieven zijn. Seks gaat dan alleen om de Liefde te laten stromen tussen elkaar.

Gerelateerde artikelen

Seksuele wensen bespreken is zeer waardevol

Seksueel gedrag transformeren van angst naar Liefde

Seksuele afstand tussen elkaar verkleinen of opheffen

Emotionele pijn verdoven door middel van seks

Seksuele teleurstelling is onvermijdelijk