Emotionele pijn verdoven door middel van seks

Emotionele pijn verdoven door middel van seks

Emotionele pijn

Seks kun je gebruiken om je emotionele pijn niet meer te voelen. Zelfs in relaties. De seks draait dan niet om het laten stromen van de Liefde. Maar om het verdoven van jezelf. Zodat je de emotionele pijn in jezelf niet hoeft te voelen. En deze pijn blijft bestaan totdat je jezelf gaat helen.

Emotionele pijn

Zolang je jezelf niet geeft wat je emotioneel nodig hebt, ga je dit automatisch bij een ander zoeken. Zoals bevestiging, steun en Liefde. En seks kan een geweldige afleiding zijn van de emotionele pijn in jezelf. Het lijkt er dan zelfs op dat je tijdens de seks nergens last van hebt. Maar snel daarna voel je weer de pijn van binnen.

Je voelt een gemis. Een gemis dat iemand anders niet voor je kan opvullen. Hoe graag je dat ook misschien wil. Je wil dan dat iemand precies is zoals jij wil. Maar diegene kan dit alleen als jij jezelf precies geeft wat jij nodig hebt. Want dan heb je veel minder eisen ten opzichte van die ander.

Seks is juist een goede manier om je emotionele pijn te helen. Maar niet als je de verantwoordelijkheid bij iemand anders neerlegt. Als je ervan uitgaat dat hij of zij jouw leegte gaat opvullen. Tijdens de seks kunnen alle vastgehouden emoties loskomen. Wanneer je echt in verbinding bent met jezelf. Dus zonder ego masker.

En door je emoties te accepteren en te uiten tijdens de seks, geeft je jezelf wat je nodig hebt. Dit is Liefde. De emoties proberen je iets te vertellen. Al je emoties zijn goed. Laat deze er gewoon zijn. Zonder oordeel. Belangrijk hierbij is dat jij je veilig genoeg voelt om dit te doen. Niet bang bent voor je emoties.

Zodat jij en je eventuele partner jouw emoties vrij laat uiten. Zonder dit persoonlijk op te vatten, te willen veranderen en zonder deze als onbelangrijk te bestempelen of er een oordeel over te hebben. Zodat de opgekomen emoties volledig losgelaten kunnen worden in alle Liefde.

Gerelateerde artikelen

Seksuele behoeften maken een gemis kenbaar

Seksueel ontwakingsproces is een echte uitdaging

Emotionele heling via je eigen seksualiteit

Seksuele ervaringen opdoen voor meer inzicht in jezelf

Seksuele onbewustheid leidt tot neerslachtigheid