Seksuele afstand tussen elkaar verkleinen of opheffen

Seksuele afstand tussen elkaar verkleinen of opheffen

Seksuele afstand

Seksuele afstand is een gebrek aan verbinding. Je kunt kilometers van elkaar verwijderd zijn, zonder seksuele afstand te ervaren. Je voelt een vrij seksueel verlangen in jezelf en naar de ander zonder behoeftig te zijn. Tuurlijk wil je het liefst in elkaars nabijheid zijn, maar er is geen sprake van frustratie.

Je kunt de verlangens met elkaar delen of vrij laten stromen in jezelf. Een verlangen is energie. En deze energie kun je blokkeren of accepteren en ervan genieten. Zodra je gaat vechten tegen je seksuele verlangens omdat je deze niet wil voelen, gaat je verlangen niet weg. Maar zet je de energie van het verlangen vast in je lichaam.

Seksuele afstand

Dit zorgt voor de seksuele afstand. Eerst met jezelf en dan ook tussen elkaar. Elke keer als je denkt ik wil dit niet voelen, raak je uit verbinding met jezelf. Pas wanneer je openstaat voor je seksuele verlangens kan de seksuele afstand kleiner worden. En hier ligt dan ook vaak het probleem. Soms negeer je jouw seksuele gevoelens vanwege je schaamtegevoelens.

Of je negeert ze omdat je er niet mee kunt omgaan omdat je er gelijk naar wil handelen. Zodat je er gelijk weer van het gevoel af bent. Maar door je seksuele verlangens steeds te negeren of er zo snel mogelijk van af te komen, wordt het steeds moeilijker om je seksuele verlangens vrij te laten stromen.

En wanneer je dan eindelijk bij elkaar bent is er veel nodig om deze energie weer te laten stromen. Vanwege het gevecht met jezelf. Zolang je de energie van je seksuele verlangens niet in jezelf kan laten stromen, kun je deze ook niet tussen elkaar laten stromen. En voel je de seksuele afstand tussen elkaar.

Want deze energie wil alleen maar aandacht. Laat de energie van je verlangens door je lichaam stromen gedurende dag of wanneer je bewust bent van deze verlangens. Je hoeft er verder niet naar te handelen. Laat de verlangens er zijn. Stop het gevecht met je seksuele verlangens.

Probeer deze gewoon te voelen. En wanneer je dan weer bij elkaar bent dan stroomt deze energie automatisch tussen jullie beiden. En kun je jouw seksuele verlangens uiten. Het begint altijd bij jezelf. Zodra je de energie in jezelf laat stromen, kun je de energie met een ander delen. Waardoor de seksuele afstand verdwijnt.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksuele passie heeft seksuele verlangens nodig

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Seksuele aandacht begint bij jezelf

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf