Seksualiteit is de bron van jouw levensenergie

Seksualiteit is de bron van jouw levensenergie

Seksualiteit

Zonder een zuivere verbinding met je seksualiteit kan je levensenergie niet krachtig stromen. Aangezien je seksualiteit de bron is van je levensenergie. Iedereen is een seksueel wezen. Want je seksualiteit is een wezenlijk onderdeel van je menszijn.

Je seksualiteit negeren of hier geen waarde aan hechten is zelfs schadelijk voor je gezondheid. Want zodra jouw levensenergie niet meer optimaal kan stromen, ontstaan er blokkades. Zowel energetisch, fysiek als emotioneel en mentaal.

Hierdoor staat je sekualiteit niet los van jou. Je levensenergie gebruik je voor alles in je leven. Tevens zorgt het voor plezier en passie in je leven. Je seksualiteit is meer dan het hebben van fysieke seks. Het is ook een emotionele, mentale en spirituele verbintenis.

Seksualiteit

Een verbintenis met zowel jezelf als een ander. Omdat het over de verbinding met jezelf gaat. Je seksualiteit is namelijk verbonden met je verlangens, emoties en creativiteit. Waardoor je van overleven naar echt leven gaat. En vanuit Liefde kiest.

Een zuivere verbinding met jezelf kan niet zonder een zuivere seksuele verbinding met jezelf bestaan. Want seks gaat niet alleen over voortplanting. Het is een manier om de Liefde die je bent te uiten op je eigen en unieke manier.

Zodat jij je niet laat leiden door je angsten, oordelen en verwachtingen. Maar door Liefde. Je durft tijdens de seks kwetsbaar te zijn. Jezelf volledig naakt, zowel letterlijk als figuurlijk, te laten zien. Zodat je jouw seksuele verlangens kunt volgen.

Jezelf inhouden of aanpassen door je angst voor afwijzing zorgt voor energie blokkades. Die vervolgens fysieke blokkades kunnen worden. Door schaamte voor je lichaam. Of je hebt belemmerende gedachten over hoe je denkt dat seks eruit moet zien.

Net zoals hoe vaak en waar. Welke posities, hard of zacht. Je hebt er onbewust vaak toch een oordeel over. En je hebt hierdoor verwachtingen naar je partner. Of angsten en spanningen omdat je onbewust controle wilt over de seks en je partner.

Maar juist het doorzien en loslaten van deze belemmeringen zorgt voor meer vrijheid en diepgang. Waardoor echte verbinding kan ontstaan. Niet alleen tijdens de seks. Maar in elke relatie. Seks alleen om de seks bestaat ook eigenlijk niet.

Want de manier waarop je seks hebt, zegt veel over de verbinding met je eigen seksualiteit en het leven zelf. Want je seksleven is een afspiegeling van het wel of geen liefdevolle verbinding hebben met je eigen seksualiteit.

Wat niet alleen invloed heeft op je seks- en liefdesleven, maar juist ook op de rest van je leven. Hoe je in het leven staat. Hoe je met je emoties omgaat en of je jouw verlangens volgt voor een (seks- en liefdes)leven vanuit Liefde.

Gerelateerde informatie

Seksuele verbinding vanuit Liefde is onmisbaar

Liefde als helingsmethode

Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

Seksueel ontwaken is belangrijk

Heling seksuele problemen