Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

Seksuele zelf

Je seksuele zelf kan gewond of gezond zijn. Het gaat over de manier waarop je met jouw seksualiteit omgaat. Je gezonde zelf is in lijn met je ziel. Met de Liefde die je bent. En je gewonde zelf is je identificatie met je gedachten vanuit angst.

Kijk maar om je heen. Dan zie je dat seks nog steeds een taboe is. De angst voor (afwijkende) seks is duidelijk aanwezig. Veel van wat je ziet is nep. Het is gebaseerd op een leugen. Waarbij de uniekheid van ieder mens genegeerd wordt.

Seksuele zelf

En hierdoor raak je de verbinding met je eigen seksualiteit kwijt. Toch kan dit een gevoel van veiligheid geven. Omdat je ware zelf zijn te riskant voelt. Voor jezelf kiezen voelt egoïstisch of ongemakkelijk.

Zeker wanneer je nog beperkende overtuigingen hebt over wat Liefde is. En je Liefde afhankelijk is van iets of iemand buiten jezelf. Maar zodra je voelt wat Liefde werkelijk is, hoe onvoorwaardelijk en altijd aanwezig, kun je vanuit deze Liefde handelen.

Zodat je jouw seksuele wonden gaat helen. Waardoor je jezelf seksueel gaat zijn en uiten. En je kiest voor een seksleven wat bij je past. Uniek zoals jij bent omdat je je ziel volgt. Op basis van je verlangens. Deze verlangens zijn niet fout.

Het is jouw manier om de Liefde die je bent te uiten. Waardoor je kunt kiezen voor een seksleven wat bij je past. Want je handelt vanuit echte Liefde. Zodat je seksuele energie krachtig kan stromen voor een geweldig seks-en liefdesleven met diepe intimiteit.

Er zijn 3 types van het gewonde seksuele zelf. Namelijk het angstige, behoeftige en het vermijdende. Je gezonde seksuele zelf is hetzelfde als je ware seksuele zelf. En is in lijn met je ware zelf ofwel de onvoorwaardelijk Liefde die je bent.

Vanuit je gezonde seksuele zelf ervaar je ontspannenheid, levendigheid, tevredenheid, veiligheid, vrijheid, helderheid en heelheid in jezelf tijdens de seks. Waardoor je jezelf durft te zijn en te uiten.

Gerelateerde informatie

Seksualiteit is de bron van jouw levensenergie

Seksuele verbinding vanuit Liefde is onmisbaar

Liefde als helingsmethode

Seksueel ontwaken is belangrijk

Heling seksuele problemen