Seksueel ontwaken is belangrijk

Seksueel ontwaken is belangrijk

Seksueel ontwaken

Seksueel ontwaken is het bewust worden van de verbinding met je eigen seksualiteit. Zodat je niet meer vanuit angst maar vanuit Liefde je seksualiteit gaat ervaren. De kans is namelijk groot dat je een gewond seksueel zelf hebt. Dit is niet raar. Want seks is nog steeds een taboe.

Met veel misvattingen als gevolg. En hierdoor ontstaat seksueel schadelijk, behoeftig of afhankelijk gedrag. Waardoor een gezonde uiting van je seksualiteit niet vanzelfsprekend is. Vanwege een gebrek aan Liefde in jezelf en met betrekking tot je eigen seksualiteit.

Dit is niets om je voor te schamen of je schuldig over te voelen. Want door alle aangeleerde opvattingen, vaak vanuit je opvoeding en vervolgens vanuit de maatschappij, is er meer sprake van een angstige kijk op seks dan een liefdevolle.

Hierdoor is de verbinding met je eigen seksualiteit vaak moeilijk en pijnlijk. Jezelf zijn en uiten tijdens de seks voelt als onmogelijk voor je. Terwijl je hier wel naar verlangt. Aangezien intieme en verbindende seks een natuurlijk verlangen is.

Seksueel ontwaken

Wanneer je niet bewust aandacht besteedt aan je eigen seksualiteit, negeer je vaak onbewust je gewonde seksuele zelf. Omdat je niet beter weet, de hoop hebt opgegeven of denkt dat het niet anders is. Waardoor je seksuele sleur, onbevredigende seks of weinig tot geen zin in seks ervaart.

Je neemt dit dan voor lief. Maar zo hoeft het niet te zijn. Door bewust te worden van je gewonde seksuele zelf kun je het gaan herkennen, erkennen en omarmen. Waardoor je de seksuele Liefde in jezelf gaat ontwaken. Met als gevolg seksuele heling en seksuele handelingen vanuit Liefde.

Seksualiteit

Omdat je seksualiteit een onderdeel van je menszijn is. Een belangrijk onderdeel zelfs. Aangezien je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. Een niet optimaal stromende levensenergie zorgt voor fysieke, emotionele en mentale blokkades.

En een gezond seksueel zelf laat je levensenergie krachtig stromen. Waardoor je je fit en vitaal voelt. Want je levensenergie heeft namelijk een grote invloed op je gezondheid. Je seksualiteit is hierdoor tevens de poort naar een plezierig leven vol vreugde en passie.

Je ervaart weer zin in het leven en staat hier open voor. Zodat je van overleven naar echt leven gaat. Waardoor je ook seks vanuit Liefde kunt hebben. Dit is niet alleen goed voor je liefdesrelatie. Maar voor elke andere relatie in je leven.

Doordat je seksualiteit weer mee kan en mag doen in je (liefdes)leven, ervaar je de kracht van je seksuele energie. Je hoeft deze niet meer te onderdrukken of er bang voor te zijn. Waardoor je deze energie kunt inzetten voor alles in je leven. En je hele leven zal veranderen.

Gerelateerde informatie

Seksuele verbinding vanuit Liefde is onmisbaar

Onvoorwaardelijke Liefde als basis

Seksualiteit is de bron van jouw levensenergie

Seksuele zelf is vaker gewond dan gezond

Seksuele problemen vanuit een spiritueel perspectief