Seks loskoppelen van je relatie

Seks loskoppelen van je relatie

Seks loskoppelen

Wanneer je de seks wilt loskoppelen van je relatie omdat je niet weet wat je hiermee aan moet, kan het helpen om juist naar je relatie te bekijken. Aangezien je relatie niet los staat van je seksleven.

Seks loskoppelen

De relatie tussen elkaar is de basis voor je seksleven. Zit er iets in je relatie niet goed, dan is dit zichtbaar en voelbaar in je seksleven. De intimiteit en diepgang mist dan tijdens de seks.

Is er sprake van Liefde tussen elkaar of van afhankelijkheid en behoeftigheid, maakt een enorm verschil in de manier waarop je een relatie aangaat. Waardoor dit invloed heeft op de seks.

Seks is de meest intieme verbinding die mogelijk is met je partner. Tenminste als je voorbij je ego durft te gaan. En Liefde de basis is. Zodat alles van jezelf als je partner aanwezig mag en kan zijn.

Door bewust te zijn van je eigen angsten, oordelen en verwachtingen. En dat je partner deze ook heeft. Met respect, acceptatie en begrip voor elkaars eigen belevingswereld.

Is de basis van de relatie gebaseerd op afhankelijkheid en behoeftigheid, is er ook vaak sprake van een innerlijke strijd en tussen elkaar over het krijgen wat je nodig hebt van je partner om je geliefd te voelen.

Of je sluit je af van je partner omdat je dan de pijn niet hoeft te voelen van het gemis in jezelf. Waardoor de seks ook niet liefdevol is. De seks geeft precies aan hoe het staat in jouw relatie.

Het willen loskoppelen van de seks is vaak een manier om niet echt naar je relatie te kijken. Om niet de confrontatie aan te gaan met jezelf, je eigen gemis en pijn. Door te doen alsof je relatie wel goed is.

De relatie is dan een overeenkomst tussen elkaar waarbij je doet alsof je bij elkaar wilt zijn. Om welke reden dan ook. Terwijl je diep van binnen geen verbinding of Liefde ervaart.

Het voelt veilig of zelfs verstandig om je seksleven te negeren. En hierdoor ook de relatie tussen elkaar. Je gaat op de automatische piloot met elkaar om omdat dit makkelijker is.

Terwijl dit helemaal niet nodig is. Je kunt er ook voor kiezen om wel voor de verbinding en intimiteit te gaan. Door aan jezelf en je relatie als je seksleven te “werken” vanuit Liefde.

Zodat je weer echt kunt genieten van het samenzijn, elkaar en de seks. En de seks ook nog eens geweldig is omdat Liefde de basis. Met echte verbinding en diepe intimiteit als gevolg.

Gerelateerde artikelen

Seks is wel belangrijk in je liefdesleven

Kiezen voor normale seks

Intieme verbinding via seks

Geen geweldig seksleven ervaren

Emotionele en seksuele bevrijding