Verantwoordelijkheid nemen voor je seksleven

Verantwoordelijkheid nemen voor je seksleven

Verantwoordelijkheid nemen

Verantwoordelijkheid nemen voor je eigen seksleven betekent dat je bewust bent van je eigen patronen en wonden met betrekking tot je eigen seksualiteit.

Alsook wat je seksuele verlangens zijn. Waardoor je in staat bent om jezelf seksueel te helen en te bevrijden voor een geweldig seksleven wat bij je past.

Verantwoordelijkheid nemen

Jezelf seksueel ont-wikkelen is hierin onmisbaar. Want zo goed als iedereen heeft een gewonde seksualiteit. Vanwege de angst waarmee seks gepaard gaat.

Deze angst zit diep in het lichaam. En is generatie op generatie doorgeven. Waardoor seks nog vaak een taboe is en hier niet echt openlijk en eerlijk over gesproken wordt.

Dit heeft als gevolg dat het ook onbewust kan zijn. Aangezien je niet beter weet. Je denkt dat je een gezonde seksualiteit hebt, maar beseft niet dat angst de basis is.

Terwijl wanneer Liefde de basis is je tijdens de seks meer echte verbinding en diepe intimiteit ervaart. En de Liefde kan stromen in jezelf en tussen elkaar.

Hiervoor is het belangrijk om je hart te openen en te volgen. Door te voelen wat je verlangens zijn. Zodat je de verantwoordelijkheid neemt voor je eigen seksleven.

En je niet behoeftig en afhankelijk bent van je partner. Waardoor je de vrijheid ervaart om jezelf te zijn en uiten zonder schaamte- en schuldgevoelens.

En jij ook jouw partner kunt vrijlaten. Omdat je niet de verantwoordelijkheid voor je partner op je neemt. Het samenzijn draait dan niet om het krijgen.

Of om de leegte in jezelf op te vullen. Maar het samenzijn gaat dan om het delen van de Liefde die je beide in wezen bent. Zowel het ontvangen als het uiten ervan.

Gerelateerde informatie