Het leven ervaren door te voelen

Het leven ervaren door te voelen

Leven ervaren

Alles wat je hoort, proeft, ruikt, ziet en fysiek voelt geeft een bepaald innerlijk gevoel. Tenminste als je het leven durft te ervaren door te voelen. Want vaak wordt dit al snel afgeleerd in je jeugd. Waardoor echt voelen en zonder je ermee te identificeren lastig is.

Leven ervaren

Echter het leven ervaren gaat via je zintuigen. Niet kunnen voelen, maakt je ongevoelig of overgevoelig voor het leven in jezelf. Je leeft dan vaak op de automatische piloot of je voelt je steeds overspoeld door alles en iedereen.

Wanneer je echter openstaat voor het leven vanuit Liefde, ga je ook bewuster voelen. Zowel genot en plezier als pijn. Dit kan confronterend zijn. Maar het is niet de bedoeling om pijn te vermijden. Wel om de onderliggende wonden te helen.

Zodat je vrij bent om te kiezen voor genot en plezier. Ofwel een manier om jouw Liefde te delen. Het lijkt zo simpel om voor genot en plezier te kiezen. Maar dit is zelden waar. Om genot en plezier te kunnen ervaren dien je Liefde toe te laten.

Want het is een natuurlijk gevolg van de keuzes die je maakt vanuit Liefde. Genot en plezier zijn geen zonden. Je bent het waard om jezelf te ervaren via genot en plezier. Je lichaam is de aardse vorm van je ziel. Deze mag je ook laten (aan)raken door de Liefde.

Via seks met een matchende partner kun je jezelf helemaal overgeven aan alle fysieke sensaties, je innerlijke gevoel en de Liefde. Door jezelf te verbinden met je lichaam, hart, geest en ziel. Als ook met je partner om de Liefde te delen.

Gerelateerde artikelen

Leven vanuit de verbinding met je ziel

Confrontatie met jezelf

Trouw zijn aan jezelf

Bewust gedragspatronen veranderen

Hunkering naar intieme en verbindende seks