Trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn aan jezelf

Trouw zijn

Wanneer je vaak jouw gedrag afstemd op je partner, meestal onbewust met een verwachting eraan gekoppeld, raak je uiteindelijk jezelf kwijt. Want je bent niet werkelijk trouw aan jezelf. Wat wel belangrijk is in een relatie.

Zeker wanneer je Liefde wilt ervaren tussen elkaar. Door trouw te zijn aan jezelf, bepaal jij hoe je op je partner reageert. Zelfs als je partner afstandelijk is. Je kunt ervoor kiezen om ook afstandelijk te gaan doen of geen verbinding te zoeken vanuit angst.

Maar je kunt ook kiezen voor Liefde. Voor een reactie die vanuit je hart komt. Wat zowel verbinding zoeken als geen verbinding zoeken kan zijn. Je laat je leiden door je hart en niet door je gedachten van wat je zou moeten doen of wat het het beste zal zijn.

Want eigenlijk kun je dit nooit zelf bedenken. Ook al denk je van wel. Maar dat is je ego die dit wil geloven. Je maakt alleen berekende keuzes als je vanuit angst leeft. Wanneer je een resultaat wilt behalen. Omdat je zonder dat resultaat je je niet goed genoeg voelt.

Anders maakt het helemaal niet uit wat de resultaten zijn. En kun je dit loslaten. Waardoor je je alleen richt op wat je werkelijk voelt. En niet wat je denkt dat je moet doen. Je zoekt dan verbinding omdat je dit voelt. En niet om de ander niet kwijt te raken.

Of een ander resultaat waar je waarde aan hecht. Omdat je bang bent iets tekort te komen. Of je houdt juist even afstand omdat je dit werkelijk voelt. En niet uit angst om de ander weg te duwen. Elke keuze die je maakt gaat niet om het resultaat.

Maar om de Liefde waarmee de keuze is gemaakt. Liefde kent geen logica zoals het ego. Voor het ego is dit onbegrijpelijk. Maar Liefde is wat er is. Er is geen goed of fout. En elke situatie is precies wat “nodig” is in jouw leven. 

Trouw zijn

De controle loslaten en jezelf overgeven aan de Liefde zal je bevrijden van alle gehechtheden. Zodat je echt trouw kunt zijn aan jezelf. Je ziel en de Liefde die je bent. Waardoor je kunt kiezen voor wat bij je past en je leven zich zal ontvouwen vanuit Liefde.

Gerelateerde artikelen

Liefde, vertrouwen en overgave tijdens de seks

Vaste of vrije relatie

Gevangenis van “Liefde”

Het innerlijke kind van je partner

Herkenning van je ziel en goddelijkheid