Bewust gedragspatronen veranderen

Bewust gedragspatronen veranderen

Bewust gedragspatronen veranderen

Wanneer je bewust bent van je eigen gedragspatronen kun je ervoor kiezen om dit te veranderen door het tegenovergestelde gedrag te vertonen. Om zo de onderliggende angst te omzeilen. Het tegenovergestelde gedrag is echter nog steeds vanuit angst.

Ook al lijkt dat nu meer op het gewenste gedrag. Om zo jezelf of je partner tevreden te stellen. Maar door alleen je gedrag te veranderen zit je nog steeds vast in de angstdynamiek. Je nieuwe gedrag is dan gewoon een ander patroon. Zelfs als je dit met behulp van nieuwe gedachten tot stand hebt gebracht.

Bewust gedragspatronen veranderen

Wanneer je verlatingsangst hebt en je weet dat je hierdoor juist veel verbinding zoekt omdat je de bevestiging nodig hebt, ga je dit veranderen naar juist zo min mogelijk verbinding zoeken uit angst. Het lijkt dan of je je verlatingsangst hebt overwonnen. Maar dit is niet het geval.

Het kan zelfs gaan lijken op gezond gedrag. Waardoor je het gevoel hebt dat je het onder controle hebt. Terwijl er nog steeds sprake is van de angst om niet genoeg te zijn. En niet van Liefde. Want Liefde houdt zich niet bezig met denken over hoe jij je het beste kunt gedragen om je partner niet kwijt te raken.

Je durft nog niet te vertrouwen. En wilt controle ervaren. Dat jij invloed hebt op het gedrag van je partner. Als jij dit doet, verwacht je een bepaald gedrag van jouw partner terug. Anders hoefde je niet zoveel moeite te doen om je anders te gedragen. En kon je gewoon jezelf zijn.

Niet jezelf zijn heeft vaak lijden als gevolg. Want Liefde is niet de basis. Daarom is Liefde ook het enige antwoord. Het zijn van de Liefde die je bent geeft je de bevrijding van het lijden. Zodat je je kunt verbinden uit vrijheid en de Liefde kan stromen.

Gerelateerde artikelen

Heilige relaties draaien om bewustwording

Trouw zijn aan jezelf

Het innerlijke kind van je partner

Vluchtgedrag als innerlijke pijn te veel is

Confrontatie met jezelf