Vreugde en levenslust ervaren

Vreugde en levenslust ervaren

Vreugde en levenslust ervaren

Het ervaren van vreugde en levenslust kan als een uitdaging voelen. Maar zowel vreugde als levenslust is geen gevolg van iets buiten jezelf. Het ontstaat door een zuivere verbinding met je seksualiteit. Want dit opent je voor het leven.

Waardoor je vreugde en levenslust gaat ervaren. En dit zorgt voor zin in het leven. Je seksualiteit is de poort naar het voelen van het leven. Je gaat hierdoor van overleven, het vermijden van pijn, naar echt leven vanuit je gevoel.

Vreugde en levenslust ervaren

Je seksualiteit en al je gevoelens voelen, brengt je bij jezelf en de eenheid in jezelf. Het vermijden ervan zorgt voor afgescheidenheid. Doordat je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie. Die gaat stromen wanneer je alles gaat voelen.

Vreugde en levenslust worden dan voelbaar. De pijnlijke gevoelens mogen er zijn. En staan jouw vreugde en levenslust niet in de weg. Ze vangen juist de pijnlijke gevoelens op. Vanuit je natuurlijke staat van bewustzijn en Liefde.

De pijn hoeft niet weggedrukt te worden. En gaat vanzelf weg wanneer je deze kunt toelaten om vervolgens los te laten. Je seksualiteit, niet te verwarren met seks, speelt hierin een belangrijke rol. Aangezien alles energie is.

Maar doordat er nog een taboe zit op seks, is je seksualiteit ook vaak onderdrukt. En geef je hier weinig tot geen aandacht aan. Het voelen wat zich in jezelf afspeelt, ontstaat in je seksualiteit. En zet zich daar ook vast in je lichaam.

Dit blokkeert je levensenergie. Waardoor die niet door je hele lichaam kan stromen. En veroorzaakt nog meer energie blokkades in de rest van je lichaam. Met diverse klachten als gevolg. Om je te laten weten dat je mag gaan voelen.

Seks is ook een graadmeter. Het laat je meteen weten hoe het met je gevoelsleven staat. Is de seks verbindend en intiem of afstandelijk en prestatiegericht? Hoe meer je durft te voelen, hoe meer verbinding en intimiteit.

In eerste instantie met jezelf. En van daaruit met anderen. De vreugde en levenslust in jezelf is altijd aanwezig. Maar je moet wel eerst gaan voelen. Zodat je levensenergie weer krachtig kan stromen. En je voluit kunt gaan (genieten van het) leven.

Gerelateerde artikelen

Voelen en verbinding

Hart geslacht verbinding

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven

Vrijlaten van je partner