Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven

Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven

Opgebouwde spanning

Hoe ga jij om met opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven? Doe je net of deze er niet is en kies je ervoor om op de automatische piloot door te gaan. Omdat dit een gevoel van veiligheid geeft. En je geen onrust in je seks- en liefdesleven wilt ervaren.

Opgebouwde spanning

Echter de opgebouwde spanning verdwijnt niet zomaar. Op de automatische piloot doorgaan is niet verbindend of intiem. Het zorgt juist voor een afstand tussen elkaar. En een vertrouwensbreuk. Omdat je niet open en eerlijk bent naar jezelf.

En ook niet naar je partner toe. Waardoor de spanning nog meer kan opbouwen. Aangezien de stabiele basis ontbreekt. Je begint ook je partner te ontwijken. Om de inmiddels opgebouwde spanning uit de weg te gaan. Totdat je uiteindelijk ontploft.

Het steeds weer contact maken, ook in alle drukte en als het moeilijk voelt, haalt de opgebouwde spanning weg tussen elkaar. Praten hoeft niet eens. Het gaat om liefdevolle aanwezigheid. Waardoor je elkaar ziet. Door echt verbinding te maken.

Zoals je partner iets langer en vaker in de ogen kijken. Een kus met gevoel. Of je partner liefdevol knuffelen en aanraken. Ook al komt het niet uit en ben je druk. Dan is het juist ideaal om, al is het heel even, bewust aandacht te hebben voor elkaar.

Want dit geeft voor een stabiele basis om elkaar te vertrouwen wanneer er innerlijke worstelingen zijn die voor spanning in je seks- en liefdesleven zorgt. Zodat dit niet tussen jullie in komt te staan. Maar opgelost wordt voordat er een afstand ontstaat.

Een fysieke, emotionele, mentale als energetische afstand. Want vanuit deze afstand en door de vertrouwensbreuk is de opgebouwde spanning te hoog geworden. Waardoor je waarschijnlijk vanuit je ego naar een oplossing wilt gaan zoeken.

Terwijl die daar niet te vinden is. Alleen vanuit je hart kun je de opgebouwde spanning loslaten, vergeven, het vertrouwen herstellen en verbinding maken op zowel fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel niveau. En de afstand tussen elkaar verdwijnt.

Gerelateerde artikelen

Goedmaakseks herstelt de intimiteit op een natuurlijke manier

Intimiteit voorbij het ego

Verbinding en aantrekkingskracht of binding

Voelen en in verbinding blijven

Oneindige Liefde ervaren