Verbinding en aantrekkingskracht of binding

Verbinding en aantrekkingskracht of binding

Verbinding en aantrekkingskracht

Afhankelijkheid en behoeftigheid wordt vaak verward met verbinding en aantrekkingskracht. Omdat de ander je iets kan geven wat je in jezelf mist. Deze hunkering kan verslavend zijn. Omdat het een gevoel van gered zijn geeft.

Verbinding en aantrekkingskracht of binding

Hierdoor leg de verantwoordelijkheid van je eigen geluk bij de ander neer. Je hebt het gevoel dat je weer kunt ademen omdat er eindelijk in je behoeften wordt voorzien. En je gelooft dat er sprake is van verbinding.

Want je voelt je geliefd, gehoord en gezien. Maar eigenlijk is dit geen verbinding. Het is binding. En je afhankelijkheid en behoeftigheid leidt vaak tot manipulatief gedrag. Aangezien je controle over je partner wilt.

En nodig hebt om te krijgen waar je behoefte aan hebt. Waardoor je partner niet zichzelf kan zijn. Omdat jouw behoeften prioriteit zijn. Anders voel jij je afgewezen. Je zet je partner vast. Door je angst om iets tekort te komen.

Je partner zal dit uiteindelijk verstikkend vinden en afstand gaan nemen. Of zelfs weg willen gaan. Waardoor dit weer een gevoel activeert dat je niet zonder je partner kunt. En hierdoor doe je nog meer je best. Zonder enig resultaat.

Want je geeft jezelf helemaal weg in de verwachting dat je partner hetzelfde doet. Terwijl je partner vlucht op zoek naar vrijheid. De verbinding en aantrekkingskracht die je eerst voelde voor je partner verdwijnt. En wordt vervangen door angst.

Hoewel deze angst vanaf het eerste moment er al was, was dit onzichtbaar voor jou door het gevoel van verbinding. Ondanks dat je je steeds weer aangetrokken voelt tot dezelfde personen die je frustreren en teleurstellen.

Dit is een overlevingspatroon. En verdwijnt zodra je in staat bent om in je eigen behoeften te voorzien. Zodat je niet meer afhankelijk en behoeftig bent. En je echt verbinding kunt maken. In plaats van op zoek te zijn naar binding.

Gerelateerde artikelen

Aantrekkingskracht, zielsverbinding en seksualiteit

Bewuste en onbewuste partner

Ware Liefde ontmoeten

Verbinding in de samenleving

Verliefdheid, drama en het ego