Verbinding in de samenleving

Verbinding in de samenleving

Verbinding in de samenleving

Echte verbinding tussen elkaar in de samenleving is nog een utopie. Met je eigen partner is dit vaak al lastig. Laat staan met anderen. Maar verbinding beperken tot alleen je partner versterkt het individualisme.

Verbinding in de samenleving

Want je hebt anderen nodig. Hoewel dit niet gaat over het krijgen of ervaren van de Liefde. Want dit is niet afhankelijk van anderen. Of je partner. Aangezien jij Liefde bent en je deze Liefde kunt ervaren voor iedereen.

Je hebt elkaar nodig om samen een gezonde samenleving te creëren. Hiervoor is verbinding met anderen noodzakelijk. Het is nodig om vanuit compassie, respect en Liefde met iedereen om te kunnen gaan.

Een samenleving waarin iedereen de talenten inzet op de eigen en unieke manier. Om zo een steentje bij te dragen. Want iedereen is nodig om de samenleving zo op te bouwen dat iedereen gelijkwaardig is.

En niemand uitgesloten wordt. Waardoor iedereen zichzelf kan zijn en uiten vanuit Liefde. Zonder zichzelf aan te moeten passen. Omdat de waarde van iedereen herkent en erkent wordt. Los van geld, opleiding of werk.

Want iedereen vervult de eigen rol in het geheel van de samenleving. Samen vorm je een eenheid. Niemand uitgezonderd. Je ziet anderen als jezelf. Zelfs als iemand niet op jou lijkt. Je hoort erbij.

Door het gevoel van verbinding blijf je elkaar echt zien. Waardoor de Liefde de basis is van deze samenleving. Verbinding laat je elkaars hart raken en echt contact maken. Voorbij de zelfbedachte en oordelende verhalen.

Dit begint allereerst bij jezelf. Wanneer je zoveel Liefde ervaart, maakt het jou niets uit hoe diegene is, de Liefde voel je en is niet afhankelijk van het gedrag van de ander. Want je hebt niets van de ander nodig.

Waardoor je de vrijheid van de ander respecteert. Het reageren vanuit je ego of wonden zorgt er onbewust voor dat je wilt dat iedereen zich zo gedraagt zoals jij wilt. Aangezien jij je onzeker voelt over jezelf.

En je de vrijheid van de ander wil beperken. Echter dit draait om je ego. En niet om het vormen van een gezonde samenleving. Het grotere geheel wordt dan vergeten. Waardoor echt verbinding maken moeilijk is.

Want zodra je de bevestiging nodig hebt dat je goed genoeg bent, om je veilig te voelen, is er sprake van afgescheidenheid in jezelf. Wat onbewust altijd geprojecteerd wordt op anderen. Vanuit de verwarring in jezelf.

Maar zodra je de Liefde in jezelf ervaart, kun je iedereen zien vanuit Liefde. Alleen zo kan een samenleving ontstaan waarin iedereen gelijkwaardig is, de eigen plek inneemt en vrij is om zichzelf te zijn.

Gerelateerde artikelen

Spirituele essentie van je seksualiteit

Ontspannen bekken en geslacht

Oneindige Liefde ervaren

Gezonde liefdesrelatie en je seksualiteit

Liefde inhouden uit angst