Bewuste en onbewuste partner

Bewuste en onbewuste partner

Bewuste en onbewuste partner

Een bewuste partner is net zo belangrijk als zelf bewust zijn. Zodat je een gelijkwaardige en liefdevolle relatie aan kunt gaan. In plaats van een onbewuste relatie op basis van je ego en wonden.

Bewuste en onbewuste partner

Wanneer één van beide partners nog onbewust is, ontstaat er al een disbalans. Omdat er geen bewustheid is over de eigen energie ofwel Liefde. Waardoor de onvoorwaardelijke Liefde niet kan stromen.

Dit is energetisch onaantrekkelijk voor de bewuste partner. Ondanks de Liefde van de bewuste partner. Doordat de energie wordt geblokkeerd door de onbewuste partner. En de bewuste partner voelt dit.

Hoewel het geen gevolgen heeft voor de Liefde, heeft het wel gevolgen voor de aantrekkingskracht. Samenzijn gaat niet om elkaar geven wat de ander nodig heeft ter opvulling van een gemis in zichzelf.

Het gaat juist om de Liefde laten stromen tussen elkaar. Op welke manier dan ook. Wanneer de onbewuste partner hiertoe niet in staat is, zal de aantrekkingskracht verdwijnen.

De bewuste partner sluit het hart niet. Maar voelt dat het zuiver samenzijn niet mogelijk is. De onzuivere energie is namelijk niet te negeren. En kiest bewust om de onbewuste partner niet te voeden.

De bewuste partner blijft uit de drama, schuld en slachtoffer verhalen. Waar de onbewuste partner behoefte aan heeft. En zich afgewezen zal voelen. Omdat de benodigde ego voeding mist.

Het is dan bijna niet mogelijk om liefdevol bij elkaar te zijn, echt verbinding te maken en intimiteit te ervaren. De behoeften van de onbewuste partner botst met de verlangens van de bewuste partner.

Liefde is wie je bent. Maar wanneer je hier niet bewust van bent, zal je de Liefde buiten jezelf gaan zoeken via een partner of wat dan ook. De onbewuste partner heeft bevestiging van de Liefde nodig.

Vanuit het overlevingsmechanisme. Of doet er alles aan om de pijn van het gemis aan de Liefde te verbergen. Zowel voor zichzelf als voor anderen. Want het gemis is er altijd. Het verlangen naar Liefde.

Omdat jij Liefde bent. En het verlangen naar Liefde en de pijn van het gemis ervan is er om je terug te laten keren naar je eigen Liefde. Je natuurlijke staat van zijn. Je hart te openen en te volgen.

Want vanuit je overlevingsmechanisme ben je niet in staat om de Liefde die je bent te laten stromen. Maar dat is juist waar een bewuste partner naar verlangt vanuit de ziel. De Liefde laten stromen.

Gerelateerde artikelen

Emotioneel onbereikbare partner

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Energie onderdrukken in jezelf

Natuurlijk levensritme volgen

Zuiver voelen en partnerkeuze