Zuiver voelen en partnerkeuze

Zuiver voelen en partnerkeuze

Zuiver voelen

Zuiver voelen is belangrijk om te weten met wie en watvoor seks bij je past. Je voelt je eigen als de onderliggende intentie van de ander. Of het gedrag vanuit Liefde is of dat er sprake is van behoeftigheid of afhankelijkheid.

Niet om dit af te wijzen. Maar het is wel iets om bewust van te zijn. Omdat je dan een keuze kunt maken die bij je past. Want hoe zuiverder iemands energie is, hoe liefdevoller iemands gedrag. En dit heeft natuurlijk invloed op de seks.

Een partner, waarmee je seks gaat hebben, kiezen op basis van energie gaat voorbij je ego. De oppervlakkige dingen die voor je ego belangrijk zijn, zoals het inkomen, soort huis of uiterlijke kenmerken zijn niet meer interessant.

Zuiver voelen

De energie is voldoende om een partner keuze te kunnen maken. Voor je ego is dit onbegrijpelijk. Want je ego is op zoek naar bevestiging en veiligheid. En energie is niet tastbaar. Het wordt zelfs als onbetrouwbaar gezien.

Vanuit je ego kan je ook helemaal geen energie voelen. Daarvoor is een zuivere verbinding met je lichaam, hart, geest en ziel voor nodig. Je waagt de sprong, vertrouwt en laat zo veel mogelijk angsten, oordelen en verwachtingen los.

Zodat je echt jezelf kunt ervaren via de seks en je partner. Je staat open voor alle lichamelijke sensaties, emoties en gevoelens. Je sluit niets buiten. Want pas dan kun je vanuit een liefdevolle verbinding seks hebben met je partner.

Wil je dat jouw partner ook vanuit Liefde verbinding met jou maakt tijdens de seks, kies voor een matchende partner op basis van energie. Neem geen genoegen met iemand die geen zuivere intentie heeft en je (on)bewust gebruikt.

Maar zolang jij nog vanuit je ego kiest, neem je hier nog wel genoegen mee. Omdat jij de ander ook (on)bewust gebruikt door elkaars behoeftigheid en afhankelijkheid te voeden. Totdat je bewust wordt van deze dynamiek en jezelf gaat helen.

Tijdens het helingsproces, zal je partnerkeuze vaak ook veranderen. Want je gaat verlangen naar en kiezen voor een gelijkwaardige en liefdevolle partner. Omdat je vanuit je eigen lichaam, hart, geest en ziel zuiver voelt.

Toch kun je af en toe terugvallen in oude partnerkeuzes. Door vanuit je ego kiezen. De verleiding van het oude vertrouwde is heel normaal. Het hoort er bij. Stap voor stap zul je steeds zuiverder kunnen voelen en hierop durven vertrouwen.

Gerelateerde artikelen

Herstellen na seks vanuit je ego

Onbewust onvrijwillige seks

Afstandelijke seks uit angst voor afwijzing

Van ego bevestiging naar Liefde

Passende partner herkennen