Energie onderdrukken in jezelf

Energie onderdrukken in jezelf

Energie onderdtukken

Door de mannelijke of vrouwelijke energie in jezelf te onderdrukken betekent dit niet dat je meer mannelijk of vrouwelijk bent. Want de mannelijke energie staat niet voor het man zijn. En de vrouwelijke energie staat niet voor het vrouw zijn.

Hoewel deze associatie misschien sterk zal zijn. De mannelijke energie is een uitgaande beweging. Gericht op de buitenwereld, het doen. En de vrouwelijke energie is een ontvangende beweging. Gericht op de binnenwereld, het zijn.

Energie onderdrukken

Wanneer mannen en vrouwen hun vrouwelijke energie onderdrukken, zal de mannelijke energie gaan overcompenseren. Waardoor de handelingen harteloos worden. Omdat het gericht is op controle, macht en het ik.

Daarom is het van belang om de mannelijke energie vanuit je hart te verbinden. Zodat je op een gezonde manier jezelf, ofwel de Liefde die je bent, kunt uiten in de buitenwereld. Voor het grotere geheel. Dit zien als zwakte is vanuit de verharde mannelijke energie.

Echter hiervoor is het nodig om de vrouwelijk energie in jezelf niet meer te onderdrukken. Om verbinding met je binnenwereld te maken. En je bewust te worden van je eigen emoties, gevoelens en verlangens. Zodat je voelt wat bij je past.

Wanneer vrouwen en mannen hun mannelijke energie onderdrukken, zal de vrouwelijke energie gaan overcompenseren. Waardoor er nauwelijks handelingen tot stand komen omdat de binnenwereld van emoties en gevoelens te overweldigend is.

Daarom is het van belang om de vrouwelijke energie vanuit je hart te verbinden. Om verantwoordelijkheid te kunnen nemen voor je eigen binnenwereld. Ofwel je eigen geluk. Dit als egoïstische zien is vanuit de verzwakte vrouwelijke energie.

Echter hiervoor is het nodig om de mannelijke energie in jezelf niet meer te onderdrukken. Zodat je jouw binnenwereld op een gezonde manier in de buitenwereld kunt uitdrukken. En intieme verbindingen met anderen kunt aangaan.

Als daadkrachtig je eigen leven te kiezen. Een leven wat bij je past. Net als het herkennen en kiezen van een matchende partner. Zowel de mannelijke als vrouwelijke energie laten stromen in jezelf zorgt voor stabiele en liefdevolle relaties.

Geen tekort meer opvullen via je partner. Maar gelijkwaardige en evenwichtige verbindingen op basis van Liefde. Waarbij je als man of als vrouw volledig jezelf kunt zijn. En vanuit de eenheid en heelheid kunt zijn en handelen.

Gerelateerde artikelen

Vrouwelijke ontvangende energie tijdens de seks

Mannelijke uitgaande energie tijdens de seks

Mannelijke kracht en seksuele kracht ontdekken

Vrouwelijke kracht en seksuele kracht ontdekken

Intieme massage ontvangen of geven