Vrijlaten van je partner

Vrijlaten van je partner

Vrijlaten van je partner

Je partner vrijlaten is ontzettend moeilijk wanneer je nog zoveel van je partner wilt en nodig hebt. Zoals aandacht, seks of bevestiging. Omdat je je anders onzeker gaat voelen over jezelf en je relatie. En deze onzekerheid is moeilijk te verdragen.

Wanneer je het niet weten niet aankunt. Je wilt controle over je partner zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Waardoor je de ongemakkelijke gevoelens in jezelf uit de weg gaat. En als dat niet lukt, geef je de schuld aan je partner.

Want je partner doet niet wat jij graag wilt en nodig hebt. Terwijl je partner een eigen leven heeft, wil jij dit claimen. Je verwacht zelfopoffering. Zoals misschien wanneer jij het moeilijk hebt, moet je partner alles laten vallen en jou opvangen.

Want je hebt een relatie met elkaar, daar hoort dit natuurlijk bij. En er zijn andere regels waar je partner zich aan moet houden. En wordt hier niet aan gehouden, vind je je partner egoïstisch. Of niet in staat om een relatie aan te gaan.

Omdat jij je steeds afgewezen voelt. En dit gevoel niet durft te voelen. Zodat jouw partner dit voor jou moet oplossen. En ander gedrag moet vertonen. Maar wanneer je nog iets van je partner wilt en nodig hebt, kun je je partner niet vrijlaten.

Vrijlaten van je partner

Een relatie waarin je elkaar echt vrijlaat heeft geen vorm nodig. En hoeft niet op een relatie te lijken. Zowel je partner als jij willen niets elkaar en hebben niets van elkaar nodig. Wat maakt dat dit toch ook als een relatie gezien kan worden?

Door de Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit die er is. Wat mogelijk is door juist het willen los te laten. En wat je emotioneel nodig hebt, jezelf te geven. Door open en eerlijk te zijn naar jezelf. Verantwoordelijkheid te nemen.

Tijd is niet relevant om te bepalen of het echt is. Vertrouwen is echter onmisbaar. En het vrijwillig bij elkaar zijn. Vanuit Liefde en flow. Daar gaat het om. Dit is moeilijk voor te stellen wanneer je nog behoeftig en afhankelijk bent.

Om vrijwillig bij elkaar te zijn, moet je beiden in staat zijn om elkaar vrij te laten. Dit is een innerlijke en helende reis. Ben jij of je partner hier nog niet toe in staat, dan zal deze vormloze relatie geen stand houden. En is loslaten een optie.

Voor elke soort relatie geldt dat je allebeide dezelfde visie hebt over de relatie. En kiest voor wat bij je past. Bespreek daarom je verlangens en de mate van vrijheid met je partner. En voel of je partner hiertoe ook in staat is en een match is.

Gerelateerde artikelen

De “foute man of vrouw”, een andere kijk

Van ego bevestiging naar Liefde

Zuiver voelen en partnerkeuze

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Verbinding en aantrekkingskracht of binding