De “foute man of vrouw”, een andere kijk

De “foute man of vrouw”, een andere kijk

Foute man of vrouw

Waarom is een “foute man of vrouw” aantrekkelijk en hoop je op een relatie met hem of haar? Terwijl je vindt dat deze man of vrouw zich emotioneel niet kan verbinden. En geen “standaard” relatie aangaat. Wat je als norm ziet.

De “foute man of vrouw”

Maar de “foute man of vrouw” bestaat niet. Ze voldoen alleen niet aan het beeld van de “standaard” relatie waarin je elkaar vastzet in plaats van loslaat. Ze gaan voor vrijheid. En dit is wat ze aantrekkelijk maakt. En ook nog eens enorm sexy.

In een “standaard” relatie wordt over het algemeen verwacht dat je jezelf opoffert voor de ander. Omdat je dit voor Liefde aanziet. En de relatie vanuit behoeftigheid is ontstaan. Je denkt van je partner te krijgen wat je in jezelf mist en nodig hebt.

De “foute man of vrouw” doet niet aan zelfopoffering. En kan zich prima emotioneel verbinden. Alleen doet hij of zij dit niet vanuit behoeftigheid en afhankelijkheid. Waardoor het voelt alsof je gebruikt wordt als jij wel jezelf opoffert voor deze man of vrouw.

De vrijheid van de “foute man of vrouw” gaat je frustreren. Omdat je niet krijgt wat je nodig hebt. En je vindt dat ze zich emotioneel niet kunnen verbinden. Terwijl vaak jij degene bent die dit niet kan. Jij gedraagt je als een emotioneel klein kind.

Doordat je nog niet in staat bent om emotioneel voor jezelf te zorgen. Je hoopt Liefde, bevestiging en aandacht van deze man of vrouw te krijgen. Om de leegte in jezelf op te vullen. Waardoor het aan bepaalde voorwaarden moet voldoen.

Hoewel er Liefde en aandacht is, is het niet op de manier waarop jij dit kunt ontvangen. Omdat jij iets anders nodig hebt. Namelijk iemand die de vader- of moederrol op zich neemt. En dat doet de “foute man of vrouw” niet. Ze hebben zich hier al van bevrijdt.

De vrijheid is ook te voelen tijdens de seks. Ze zijn zichzelf zonder maskers. Voelen en kennen zichzelf. Vertonen minimaal aangepast gedrag. Wat enorm confronterend kan zijn. Omdat jij nog vastzit in je angst en controle verlangt.

Maar deze man of vrouw is niet te temmen. Ze zijn verbonden met hun ziel. En gaan hun eigen weg. Een relatie is wel degelijk mogelijk. Maar geen “standaard”. Wel een relatie gebaseerd op vrijheid, Liefde, verbinding en intimiteit.

Gerelateerde artikelen

Emotioneel onbereikbare partner

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Echte vrijheid kan onveilig voelen

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Opgebouwde spanning in je seks- en liefdesleven