Naar binnen keren in jezelf

Naar binnen keren in jezelf

Naar binnen keren in jezelf

Naar binnen keren in jezelf is niet hetzelfde als je afsluiten van de buitenwereld. Juist door het naar binnen keren open je je voor de buitenwereld. Het versterkt namelijk de verbinding met jezelf, waardoor je stabieler in je leven staat.

De buitenwereld en jouw binnenwereld staan niet los van elkaar. Wat er in je binnenwereld afspeelt is echter vaak onbewust. Waardoor je hier moeite voor moet doen om erachter te komen. Het naar binnen keren in jezelf dus. En luisteren.

Naar binnen keren in jezelf

Je seksualiteit is ook onderdeel van jouw binnenwereld en wordt hierdoor gespiegeld door je buitenwereld. Niet alleen in je seks- en liefdesleven. Maar ook in de rest van je leven. Aangezien je seksualiteit de bron is van jouw levensenergie.

Het heeft daardoor veel invloed op hoe stabiel jij in jouw leven staat. Stabiliteit draait om meebewegen met het leven zonder in te storten. Het gaat niet over star vasthouden om de illusie van stabiliteit te ervaren in je (seks- en liefdes)leven.

Stabiliteit is het middelpunt steeds weer in jezelf vinden. Je eigen plek innemen. Voelen wat verwerkt mag worden. Luisteren naar je ziel. Je verlangens volgen. En je niet uit het veld laten slaan door je omstandigheden die vaak uitdagend zijn.

Gebruik deze omstandigheden om jezelf te bevrijden van een leven vanuit je ego overlevingsmechanisme. Niet door jezelf af te sluiten. Maar juist te openen voor wat er is. En de Liefde te voelen die jij werkelijk bent.

Deze Liefde is altijd in jou aanwezig. Maar vaak verborgen achter de dikke muur om je hart. Waardoor er niemand bij kan. Deze muur afbreken kan alleen wanneer je bereid bent om de confrontatie met jezelf aan te gaan.

Te voelen wat er zich in jou opgehoopt is. Zodat je het vrij kan laten stromen en loslaten. Waardoor er ruimte ontstaat in en om je hart. En je in staat bent om minimaal te lijden en te genieten van je leven. Vanuit de Liefde, kracht en wijsheid in jezelf.

Gerelateerde artikelen

Seksspieren trainen en ontspannen

Fysieke seksuele opwinding en de emotionele, mentale of spirituele

Seks vanuit je overlevingsmechanisme

Emotionele vrouwen en mannen

Voelen en verbinding