Seks vanuit je overlevingsmechanisme

Seks vanuit je overlevingsmechanisme

Seks vanuit je overlevingsmechanisme

Wanneer je vanuit je overlevingsmechanisme seks hebt, heb je dit vaak niet eens door. Want je doet dit onbewust. Het is een automatisme wat in werking treedt wanneer je partner te dichtbij komt.

Je sluit je lichaam, je hart of allebei. Hierdoor kan de ander niet dichterbij komen. Je bent niet alleen bang voor je partner, maar eigenlijk ook voor jezelf. Want je hebt jezelf nog niet volledig geaccepteerd.

Seks vanuit je overlevingsmechanisme

Het doel van seks vanuit je overlevingsmechanisme is om deze angst en bijbehorende pijn te verbergen. Het gevoel van niet goed genoeg zijn. De seks gaat dan onbewust over het krijgen van bevestiging.

Om de leegte in jezelf op te vullen. Maar je laat jezelf niet echt zien. Waardoor er geen verbinding en intimiteit ontstaat. Want je wilt niet dat je partner jou echt leert kennen. Je laat alleen je masker zien.

Hoewel in het begin van de relatie, vaak door de verliefdheid, het lijkt alsof je voor elkaar openstaat, is het een veiligheids- en comfortzone test. Om te zien of deze partner jouw triggers niet aanraakt.

Zodat je jezelf kunt blijven verbergen. Je laat maar een deel van jezelf zien. De rest hou je angstvallig in het donker. Zowel voor jezelf als je partner. Dit is je overlevingsmechanisme wat aan het roer staat.

Wat je liefdesrelatie en je seksleven beïnvloedt. Hoe goed je partner ook is in het niet aanraken van jouw triggers en in je comfortzone blijft, het blokkeert wel de intimiteit door de afstand tussen elkaar.

En hierdoor verdwijnt de seks steeds meer naar de achtergrond. Of de seks is saai en oppervlakkig. Terwijl je diep van binnen naar meer verlangt. Want je mist de verbinding met jezelf als met je partner.

Seks vanuit je overlevingsmechanisme biedt je vooral comfort door vermijding. Maar geen diepe verbinding en intimiteit vanuit Liefde. Of een samensmelting van je lichaam, hart, geest en ziel.

Gerelateerde artikelen

Voorspelbare seks voelt veilig

Onuitgesproken seksuele verlangens

Hunkering naar intieme en verbindende seks

Behoefte aan spanning in je seksleven

Overleefstand seks of hartgedragen seks