Voorspelbare seks voelt veilig

Voorspelbare seks voelt veilig

Voorspelbare seks

Ervaar je voorspelbare seks maar verlang je naar meer spontaniteit en vrijheid, kom dan uit je comfortzone en volg je hart. Ook al is dit niet makkelijk. Want jezelf laten zien en je verlangens uiten kan kwetsbaar voelen.

Voorspelbare seks

Terwijl voorspelbare seks veilig voelt. En dat is waar je (onbewust) behoefte aan hebt. Vanwege je angst voor afwijzing. Hierdoor heb je keuzes gemaakt die niet bij je passen. Omdat je nog niet voor jezelf durft te gaan en staan.

Waardoor voorspelbare seks als enige optie voelt. Het voelt makkelijker. Want je kunt jezelf blijven verbergen voor je partner. Je hoeft niet je hart te openen en je verlangens te uiten. Aangezien hier moed en moeite voor nodig is. 

En dat is nu net waar je nog niet bij kan. Doordat je vanuit de overleefstand je keuzes maakt. Je ervaart weinig energie en weet niet waar te beginnen. Het voelt alsof je vastzit. Toch voel je het verlangen naar meer jezelf zijn tijdens de seks.

Het negeren of onderdrukken lukt niet meer. De voorspelbare seks voelt steeds minder lekker, plezierig en voldoeninggevend. Je ervaart meer tegenzin of je hebt zelfs helemaal geen zin meer. Het voelt ongemakkelijk.

De seks die eerst veilig voelde, zorgt nu voor een strijd in jezelf. Want je beseft dat je niet jezelf durft te zijn. Misschien geef je hier wel je partner de schuld van. Maar eigenlijk is het masker wat je draagt aan het knellen.

Een signaal dat je jezelf mag bevrijden van je masker. Om terug te keren naar jezelf. De Liefde die je bent. Waardoor je durft te kiezen voor de seks en partner die bij je past. En voorspelbare seks niet meer nodig is.

Je voelt je veilig, voelt vertrouwen en de seks is een intieme verbinding tussen jou en je partner. Je staat open en geeft je over aan je partner en de Liefde. En je beweegt met de stroom mee van het leven. Vanuit de verbinding met jezelf.

Gerelateerde artikelen

Vreemdgaan of met jezelf aan de slag gaan

Verbinding en aantrekkingskracht of binding

Seksuele gedrag van je partner

Overleefstand seks of hartgedragen seks

Overgave aan je partner