Behoefte aan spanning in je seksleven

Behoefte aan spanning in je seksleven

Behoefte aan spanning in je seksleven

Een liefdesrelatie waarin je saaie of oppervlakkige seks ervaart, kan een behoefte aan spanning in je seksleven aanwakkeren. Maar wat zegt deze behoefte eigenlijk?

Behoefte aan spanning in je seksleven

De behoefte aan spanning in je seksleven gaat vaak over weer kunnen voelen dat je leeft. En seks is hier een goede manier voor. Aangezien dit de bron van jouw levensenergie is.

Een stromende levensenergie geeft je het gevoel dat je leeft. Echter de behoefte aan spanning in je seksleven gaat meestal niet over de seks. Maar over het gemis aan verbinding.

Via je seksleven wil je dan het gemis aan verbinding in je liefdesrelatie compenseren. Terwijl je seksleven een gevolg is van de verbinding met jezelf, je seksualiteit en je partner.

Want via verbinding ga je voelen hoe het leven jou raakt of triggert. Je ervaart dan het leven door jou heen stromen via al je zintuigen. Je seksleven voelt dan als vanzelf levendig.

Je hebt geen spanning nodig om iets te kunnen voelen. Of drama. Het gaat om jezelf te openen voor het leven wat zich aandient. Waardoor je seksleven spannend genoeg is.

Maar dit staat niet los van je liefdesrelatie. Seks gebruiken om je liefdesrelatie op te laten leven kan zeker. Maar zodra er een gemis aan verbinding is, zal het niet werken.

Je kunt het gemis aan verbinding in je liefdesrelatie niet opvullen via je seksleven. En het is ook niet op te lossen door vreemd te gaan of je behoefte aan spanning te negeren.

Dit zijn vermijdingsstrategieën. De behoefte aan spanning in je seksleven is een teken om de verbinding te herstellen vanuit Liefde. In eerste instantie met jezelf.

Daarna met je partner. Hoewel dit niet altijd mogelijk is. Wanneer je geen match bent, zal je seksleven en je liefdesrelatie het gemis aan verbinding blijven spiegelen.

Gerelateerde artikelen

Bezielde seks is wederkerig

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Disbalans in je liefdesrelatie herkennen

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf