Disbalans in je liefdesrelatie herkennen

Disbalans in je liefdesrelatie herkennen

Disbalans in je liefdesrelatie

Een disbalans in je liefdesrelatie heeft invloed op je seksleven. Maar vaak wordt dit ontkent, omdat het te lastig en pijnlijk is. Waardoor geen seks of een oppervlakkig seksleven de standaard wordt.

Het negeren van je seksleven om je liefdesrelatie te “redden” of “stabiel” te houden, is een veel voorkomende overlevingsstrategie. Omdat je de disbalans in je liefdesrelatie niet wilt zien.

Een liefdesrelatie zonder seks kan een bewuste keuze zijn. Maar vaak is dit niet het geval. En ligt de oorzaak van geen seks of een oppervlakkig seksleven in de verbinding tussen elkaar.

Disbalans in je liefdesrelatie

De verbinding bestaat uit aantrekkingskracht, Liefde en intimiteit. Juist tijdens de seks is dit belangrijk. In je liefdesrelatie is dit gemis eenvoudig te negeren. Tijdens de seks wordt dit al een stuk moeilijker.

Waardoor geen of oppervlakkige seks een oplossing lijkt. Je hoeft dan niet naar jezelf te kijken en de verantwoordelijkheid te nemen. Je laat een deel van jezelf en je liefdesrelatie vallen uit angst.

Angst om echt de verbinding aan te gaan. Om jezelf te laten zien en uiten. Je besteedt veel aandacht en tijd aan vermijdingsgedrag. Waardoor je niet de disbalans in je liefdesrelatie hoeft te voelen.

Praten over je bezigheden of zelfs samen dingen doen in plaats van te voelen. Je liefdesrelatie lijkt in orde. Terwijl je niet in staat bent om elkaar echt aan te kijken. En te voelen wat dit met je doet.

De ongemakkelijkheid, het verdriet en de pijn van het gemis van de verbinding tussen elkaar. Seks is een goede graadmeter om te bepalen of er sprake is van een disbalans in je liefdesrelatie.

Gerelateerde artikelen

Seksualiteit is je gevoelscentrum

Liefde, aantrekkingskracht, verbinding en intimiteit

Intimiteit zonder seks

Relatieproblemen door te weinig seks, saaie seks of geen seks

Seksloze relatie is vaak een keuze vanuit angst