Fysieke seksuele opwinding en de emotionele, mentale of spirituele

Fysieke seksuele opwinding en de emotionele, mentale of spirituele

Fysieke seksuele opwinding

Naast de fysieke seksuele opwinding is er ook de emotionele, mentale en spirituele. En deze vier vormen samen een volledige ervaring tijdens de seks. Zodra er minimaal één van deze vier niet aanwezig is, is heelheid moeilijk te ervaren.

Fysieke seksuele opwinding

Wanneer je een deel van jezelf en je seksualiteit afgesloten hebt, kan en mag deze niet mee doen. De fysieke seksuele opwinding daar begint het meestal mee. Je lichaam reageert op de omgevingssignalen, gefilterd door al je ervaringen.

Zoals een seksueel trauma wat opgeslagen ligt in je lichaam. Of onverwerkte emoties uit alledag. Je lichaam onthoudt alles en scant vanuit deze ervaringen of iets veilig of onveilig is. En reageert hierop. Vak zonder dat jij hier zelf bewust van bent.

De emotionele seksuele opwinding ontstaat door het ervaren van alle emoties. Het onderdrukken van de niet fijne en gewenste emoties, onderdrukt ook de emotionele seksuele opwinding. Deze opwinding staat niet los van de fysieke opwinding.

Echter het negeren van de emotionele seksuele opwinding blokkeert ook deels de fysieke seksuele opwinding. Maar wanneer je nooit de emotionele hebt ervaren, ken je alleen de deels geblokkeerde fysieke. En niet de volledige fysieke.

De mentale seksuele opwinding heeft te maken met het accepteren van al je gedachten over jezelf en je partner in relatie tot seks en je eigen seksualiteit. Ook deze opwinding heeft invloed op de fysieke en de emotionele. En kan het deels blokkeren.

En de spirituele seksuele opwinding komt vanuit je ziel. Je natuurlijke staat van zijn ofwel Liefde. Je verlangens wijzen je de weg. Het gaat over het verlangen naar het uiten van de Liefde die je bent. En de eenheid als heelheid ervaren in jezelf.

Echter is het nodig dat de fysieke, emotionele, mentale en spirituele seksuele opwinding door jou als je partner heen stroomt. Opwinding is een energie die seks mogelijk maakt. Zodat je er lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel klaar voor bent.

Gerelateerde artikelen

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf

Lichamelijke opwinding is niet hetzelfde als genot ervaren

Behoefte aan spanning in je seksleven

Gepassioneerde seks is niet voor iedereen

Seksspieren trainen en ontspannen