Lichamelijke opwinding is niet hetzelfde als genot ervaren

Lichamelijke opwinding is niet hetzelfde als genot ervaren

Lichamelijke opwinding

Lichamelijke opwinding betekent niet dat je zin in seks hoeft te hebben. Of dat je van de seks geniet. Het is puur een lichamelijke reactie op seksuele stimulatie. Ongewenst of niet.

Lichamelijke opwinding

Want wanneer de seksuele stimulatie ongewenst is kan dit toch lichamelijke opwinding veroorzaken. Met zelfs een orgasme als gevolg. Als je lang genoeg blijft stimuleren. Zowel bij de man als de vrouw.

Aangezien een orgasme een ontlading van energie is wanneer de energie teveel wordt en niet door je lichaam kan stromen vanwege de disconnectie met jezelf en je lichaam.

Een orgasme kan heel erg lekker en fijn zijn. Maar een orgasme kan ook pijnlijk en niet fijn zijn. Net zoals de seks zelf. Dit heeft te maken met je emotionele als mentale staat. Ofwel of je in gevecht bent.


In gevecht met jezelf, de situatie en/of de ander. Dit innerlijke gevecht heeft een hele grote invloed op het kunnen ervaren van seksueel genot. Door het innerlijke gevecht sta je niet meer open voor genot.

Jouw emotionele als mentale staat bepaalt de mate waarin je kunt genieten van seks. Heb je overtuigingen waarom je niet mag genieten van seks of alleen onder bepaalde voorwaarden, dan mis je verbinding.

De verbinding met jezelf en met je seksualiteit. En hierdoor ook met de ander. Deze verbinding zorgt voor geweldige seks. En geweldige seks is zoveel meer dan een geweldig orgasme.

Lichamelijke opwinding is maar een onderdeel van de seks. Wel een belangrijk onderdeel. Maar niet belangrijker dan het emotionele en mentale als je seksuele voldoening en seksueel geluk wilt ervaren.

Gerelateerde artikelen

Speelkamer of sekskamer creëren

Geilheid is heel natuurlijk

Sensualiteit omarmen voor meer seksueel genot

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf