Sensualiteit omarmen voor meer seksueel genot

Sensualiteit omarmen voor meer seksueel genot

Sensualiteit

Je sensualiteit en seksualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Door je sensualiteit te omarmen, kun je seksueel genot ervaren. Want hierdoor open je al je zintuigen voor het leven in jezelf en om je heen.

Sensualiteit

Je sensualiteit omarmen is geen overbodige luxe. Het helpt je om meer aandacht te besteden aan wat je voelt of ervaart in jezelf. Sensualiteit gaat om het durven voelen en dit volledig accepteren.

En hiervoor moet je ook alle minder leuke emoties en gevoelens accepteren. Zodra je maar half ja zegt tegen je sensualiteit, zegg je er ook half nee tegen. Waardoor je zowel de pijn als de vreugde maar half voelt.

Sensueel zijn is het openstaan voor het leven. Wanneer je ervoor kiest om alleen maar fijne emoties en gevoelens te ervaren, sluit je jezelf af voor het leven. Maar dit is vaak normaal geworden in een druk leven.

Want je hebt geen tijd om te voelen. Door de race tegen de klok. Je leven bestaat vooral uit het doen. Doe je even niets, dan voel je je ongemakkelijk. En ga je weer iets doen om dit niet te hoeven voelen.

Seksueel genot

Seksueel genot door open te staan voor je fysieke sensaties. En hoewel seks tegenwoordig vaak gebruikt wordt als afleiding. Waardoor er naar een orgasme gestreeft wordt. Kan het ook een magische ervaring zijn.

Door je sensualiteit te omarmen kun je genieten van alles wat zich aandient tijdens de seks. (Er van uitgaande dat het gaat om vrijwillige seks met een partner naar keuze.) Zelfs als dit niet aan onze verwachtingen voldoet.

Dit genieten is eigenlijk een manier van in het leven staan. Ongeacht wat er gebeurt. Want door je sensualiteit te omarmen ga je het leven anders zien en ga je genieten van het leven zelf.

Gerelateerde artikelen

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Helende seks is de meest natuurlijke seks

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid