Sensualiteit omarmen voor meer seksueel genot

Sensualiteit omarmen voor meer seksueel genot

Sensualiteit

Via het omarmen van onze sensualiteit kunnen we genieten van onze seksualiteit. Deze staan namelijk niet los van elkaar. Natuurlijk hebben we ook een zuivere verbinding met onze seksualiteit nodig. Anders kunnen we nog geen seksueel genot ervaren. Sensualiteit en seksualiteit zijn hierin beiden onmisbaar.

Sensualiteit

Iedereen kan zijn of haar sensualiteit ontwikkelen. Door bewust meer aandacht te besteden aan wat we voelen of ervaren in onszelf. Sensualiteit gaat om het durven voelen en dit volledig accepteren.

En hiervoor mogen we ook de minder leuke emoties en gevoelens accepteren. Zodra we maar half ja zeggen tegen onze sensualiteit, zeggen we er ook half nee tegen. Waardoor we zowel de pijn als de vreugde maar half voelen. Sensualiteit is het openstaan voor het leven.

Wanneer we ervoor kiezen om alleen maar fijne emoties en gevoelens te ervaren, sluiten we onszelf af voor het leven. In ons huidige drukke leven is wat we voelen niet zo belangrijk meer.

We hebben er tenslotte geen tijd voor. We zijn aan het rennen en vliegen om alles op tijd klaar te hebben. Ons leven bestaat vooral uit het doen. Doen we even niets, dan voelen we ons rusteloos, doelloos of eenzaam. En gaan we weer iets doen om dit niet te hoeven voelen.

Seksueel genot

Echter wanneer we seks hebben worden we gedwongen om stil te staan bij wat we voelen. We verwachten namelijk van seks dat het lekker is. Of we willen dat seks lekker is. Maar daarvoor moeten we wel durven voelen.

Dus openstaan voor onze fysieke sensaties. En hoewel seks tegenwoordig vaak gebruikt wordt als afleiding. Waardoor er naar een orgasme gestreeft wordt. Kan het ook een magische ervaring zijn.

Door onze sensualiteit te omarmen kunnen we genieten van alles wat zich aandient tijdens de seks. (Er van uitgaande dat het gaat om vrijwillige seks met een partner naar keuze.) Zelfs als dit niet aan onze verwachtingen voldoet. Dit genieten is eigenlijk een manier van in het leven staan.

Ongeacht wat we daadwerkelijk ervaren. En door onze sensualiteit te omarmen zal onze energiefrequentie veranderen. Het zal verhogen waardoor we ook andere mensen en situaties gaan aantrekken. We gaan namelijk het leven anders zien en hierdoor gaan we andere keuzes maken.

Gerelateerde artikelen

Sensualiteit en seksualiteit staan niet los van elkaar

Helende seks is de meest natuurlijke seks

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Seksuele wonden blijven bestaan door angst

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid