Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Orgasme

De druk om een orgasme te hebben (of te krijgen) is nog steeds groot tijdens de seks. Het wordt hierdoor een obsessie, een must. Want we denken nog steeds vaak dat de seks niet goed is als er geen orgasme komt. Omdat we niet geleerd hebben om echt te genieten van seks.

Waardoor deze helemaal niet komt of meestal vanuit spanning is. Het is dan een kort intens moment van genot, zodat we eindelijk kunnen ontspannen. Dit moment van ontspanning in een leven vol spanning, voelt als een opluchting.

Maar het gaat niet om een prestatie die we kunnen afstrepen van ons to do lijstje. Seks gaat om de volledige ervaring. En niet alleen om het hoogtepunt. Een orgasme is natuurlijk wel bijzonder mooi wanneer het “spontaan” ontstaat.

Orgasme

Door de spanning los te laten tijdens de seks, kunnen we een orgasme vanuit ontspanning ervaren. In plaats van onze aandacht te richten op het bereiken van het orgasme, gaat het nu om het ervaren van de seksuele verbinding tussen onszelf en de ander.

Door echt te leren van seks te genieten. Zonder ons hier dus specifiek op te richten. En dan komt het vanzelf, vanuit de ontspanning op een natuurlijke manier. Juist omdat het niet moet. De druk om te presteren is weg. Waardoor het een (zeer) verdiepende ervaring is.

Verdiepend omdat we hiermee de intimiteit met elkaar verdiepen op een manier die alleen via een orgasme ervaren kan worden. En hoewel het eigenlijk niet om het orgasme zelf gaat, is de staat van ons zijn waarin we ons dan bevinden “egoloos”.

Er is geen enkele drang meer tot controle, alleen maar overgave. Alsof we in een andere wereld leven. Waarin we volledig vrij zijn. Deze ervaren vrijheid is zo inspirerend dat we onszelf en de ander op een dieper niveau willen leren kennen.

Dus los van het ego. Het is hierdoor eigenlijk niet het eindpunt maar een beginpunt geworden van de eenheid met onze partner. Wat verder gaat dan de slaapkamer.

Vanuit spanning

Zodra we geen zuivere seksuele verbinding met onszelf hebben of seks gebruiken om te kunnen ontspannen, dan zal het orgasme vanuit spanning zijn. Zonder deze verlossing van de spanning is het een lege en dus vaak saaie ervaring.

Er is geen sprake van een echte verbinding met de ander. Eigenlijk gebruiken we onbewust de ander om tot een orgasme te komen. Ook al werkt de ander (onbewust) vrijwillig mee.

Tenslotte weten we niet beter en denken dat het zo hoort of dat dit Liefde is. We zijn hierdoor afhankelijk van elkaar. Maar dit heeft niets met Liefde te maken. Het is eerder een “contract”. Waardoor de seksuele Liefde niet kan stromen.

Vanuit ontspanning

Zodra we wel een zuivere seksuele verbinding met onszelf hebben of als seks een expressie van onszelf is, dan zal het orgasme vanuit ontspanning zijn. Er is dan geen sprake van behoeftigheid en kunnen we volledig onszelf zijn.

We zijn niet afhankelijk van de ander. De angst voor afwijzing waar onze prestatiedrang vandaan komt is dan namelijk niet meer van toepassing. Er is volledige acceptatie van wat er is.

Ons hart en geslacht is open, zodat de seksuele Liefde tussen elkaar kan stromen. Het is een ontmoeting tussen elkaars ziel, geest, hart en lichaam. De weg naar dit orgasme bestaat dan ook uit inspirerende seks.

Waardoor de seks buitengewoon lekker, plezierig, bewust en bovenzintuigelijk is. En is ook nog eens schaamtevrij, magisch en ultiem samensmeltend. Zodat het orgasme hier een natuurlijk gevolg van is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verleiding als middel of zelfexpressie?

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksuele frustatie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele bevrediging ontstaat niet door orgasme