Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Orgasme vanuit ontspanning is verdiepend

Orgasme

Wanneer de druk om een orgasme te krijgen tijdens de seks tegroot is, kan het een obsessie worden. Zeker als je denkt dat de seks niet goed is als er geen orgasme komt. Omdat je niet geleerd hebt om echt te genieten van seks.

Waardoor een orgasme uitblijft, zeer snel komt en vanuit spanning is. Het is dan een kort intens moment van genot. Dit moment van ontspanning in een leven vol spanning, voelt als een opluchting.

Maar seks gaat niet alleen om het orgasme. Het gaat om de volledige ervaring. De Liefde, verbinding en intimiteit tussen elkaar. Wat via seks zeer goed voelbaar is. Tenminste wanneer je hiertoe in staat bent.

Orgasme

Door de spanning los te laten, kun je een orgasme vanuit ontspanning ervaren. In plaats van je aandacht te richten op het bereiken ervan, gaat het nu om het ervaren van de seksuele verbinding tussen jezelf en je partner.

Door echt te leren van seks te genieten. Zonder je hier specifiek op te richten, komt het vanzelf vanuit de ontspanning op een natuurlijke manier. Juist omdat het niet moet. De druk om te presteren is weg.

Waardoor je de intimiteit met elkaar verdiept op een manier die alleen via seks ervaren kan worden. En hoewel het niet om het orgasme zelf gaat, kom je wel in een staat van “egoloosheid” terecht.

Er is geen enkele drang meer tot controle, alleen maar overgave. Alsof je in een andere wereld leeft. Waarin je volledig vrij bent. Deze ervaren vrijheid is zo inspirerend dat je jezelf en de ander op een dieper niveau wilt leren kennen.

Dus los van het ego. Het is hierdoor eigenlijk niet het eindpunt maar een beginpunt geworden van de eenheid met je partner. Wat verder gaat dan de slaapkamer. En je liefdesleven opfleurt.

Vanuit spanning

Zodra je geen zuivere seksuele verbinding met jezelf hebt of seks gebruikt om te kunnen ontspannen, dan zal het orgasme vanuit spanning zijn. Zonder deze verlossing van de spanning is seks een lege en vaak saaie ervaring.

Er is geen sprake van een liefdevolle en intieme verbinding met je partner. Eigenlijk gebruik je onbewust je partner om tot een orgasme te komen. Ook al werkt de ander (onbewust) vrijwillig mee.

Tenslotte weet je niet beter en denk je dat het zo hoort of dat dit Liefde is. Maar je bent hierdoor afhankelijk van elkaar. En dit heeft niets met Liefde te maken. Het is eerder een “contract”. Waardoor de seksuele Liefde niet kan stromen.

Vanuit ontspanning

Zodra je wel een zuivere seksuele verbinding met jezelf hebt of als seks een expressie van jezelf is, dan zal het orgasme vanuit ontspanning zijn. Er is dan geen sprake van behoeftigheid en kun je volledig jezelf zijn.

Je bent niet afhankelijk van je partner. De angst voor afwijzing waar de prestatiedrang vandaan komt, is dan namelijk niet meer van toepassing. Er is volledige acceptatie van wat er is.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verleiding als middel of zelfexpressie?

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning

Seksuele bevrediging ontstaat niet door orgasme