Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele spanning is niet wat het lijkt

Seksuele spanning

Vaak wordt er gesproken over het gemis van seksuele spanning. Iets wat meestal voorkomt in een langdurige relatie. Maar dit is gewoon het ontbreken van de aantrekkingskracht wat voor de opwinding zorgt. Dat je weer zin hebt in elkaar, zoals in het begin van de relatie.

De passie met het enorme verlangen naar elkaars lichaam. Vaak omdat hier geen prioriteit aan gegeven wordt. Waardoor er helemaal geen sprake meer is van seks tussen elkaar. Of van sleur in je seksleven. Maar het kan ook zijn dat er geen seksuele match is.

En dus ook nooit is geweest. Het heeft dus niets met spanning te maken, maar met opwinding en aantrekkingskracht. Dit is een belangrijk verschil. Want wanneer er sprake is van seksuele spanning is het juist lastiger om seks te hebben met elkaar.

Seksuele spanning

Om seks te kunnen hebben is ontspanning eigenlijk wel een must. Zeker voor de vrouw, anders kan het pijn gaan doen. Vanuit ontspanning ontstaat er opwinding. Wanneer je lichaam ja zegt en je hoofd nee ontstaat er spanning ofwel stress.

Deze stress zet zich uiteindelijk in je lichaam vast. Spanning in je lichaam is een signaal dat er iets moet veranderen. Zodat je lichaam zich weer kan ontspannen en de levensenergie ofwel seksuele Liefde weer door je lichaam kan stromen.

Seksuele ontspanning

Seksuele spanning is iets om te helen. Zodat je optimaal van seks kunt genieten. Want wanneer je spanning voelt, vecht je tegen iets en dit kost energie. Spanning ontstaat wanneer je denkt iets te moeten doen wat je niet wilt. Of iets willen doen wat je denkt dat niet mag.

Seksuele ontspanning zorgt daarintegen voor de krachtige levensenergie in je lichaam. Wanneer je iets vanuit ontspanning doet zorgt het namelijk voor herstel. Klaarkomen vanuit ontspanning voelt anders dan de verkrampte en gespannen variatie.

Ontspanning is te bereiken door bewust te zijn van je lichaam. En hierdoor kan de man het ook langer volhouden. Maar uiteindelijk gaat het om het voelen. Door je lichaam te ontspannen sta je meer open en kun je meer voelen. Waardoor je dus ook meer kunt genieten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele dynamiek is energetisch

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele sleur in je relatie oplossen

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid

Bekkengebied ontwaken voor meer energie