Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksverslaving gaat eigenlijk niet over seks

Seksverslaving

Een seksverslaving gaat altijd over de behoefte die er achter ligt. Seks is dan puur een middel om de emotionele of zelfs fysieke pijn niet te voelen. Als gevolg van deze onvervulde emotionele behoefte.

Zonder deze onvervulde behoefte had je seks niet nodig gehad om je (even) beter te voelen. Aangezien het maar een tijdelijke verlichting is. Anders was het geen verslaving geweest.

Seksverslaving

Om van een seksverslaving af te komen, is stoppen met seks niet de oplossing. Want het gaat niet over seks. Dus je hoeft je eigen seksualiteit niet te blokkeren. Belangrijk is juist dat je weer gaat voelen. In plaats van jouw gevoelens te negeren.

Zodat je de emotionele pijn kunt gaan loslaten. Waardoor de behoefte aan seks, ter afleiding, minder wordt. Maar jouw seksuele verlangens kunnen gewoon blijven bestaan. Seksuele verlangens zijn namelijk nooit verkeerd.

Bij een seksverslaving is er altijd sprake van een onderliggende en onvervulde behoefte. De seks wordt gebruikt als afleiding van deze innerlijke leegte. Waardoor je afhankelijk bent geworden van seks om je goed te voelen.

Maar dat betekent niet dat jij dit niet kunt veranderen. Wanneer je bewust gaat worden van de leegte in jezelf die je probeert op te vullen om de bijbehorende pijn niet te hoeven voelen, kan je een eerste stap zetten.

Want een seksverslaving is een emotioneel probleem. Echter door er vanuit Liefde naar te gaan kijken is het geen probleem meer wat opgelost moet worden. Maar een uitnodiging om anders naar jezelf te gaan kijken en jezelf te helen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksualiteit is de bron van onze levenskracht

Heling seksuele problemen

Zin in seks accepteren dankzij een open seksualiteit

Seksuele frustratie ontstaat door emotionele spanning