Gelijkwaardige sekspartners zijn

Gelijkwaardige sekspartners zijn

Gelijkwaardige sekspartners zijn

Om gelijkwaardige sekspartners te kunnen zijn, is het belangrijk dat de mannelijke en vrouwelijke energie in jezelf in balans is. Zodat je allebei in staat bent om volledig aanwezig te zijn bij je eigen seksualiteit en de bijbehorende gevoelens.

Als ook beiden dit kunt uiten op een liefdevolle manier. Zonder je behoeftigheid of afhankelijkheid te projecteren. Gelijkwaardige sekspartners zijn draait om de Liefde laten stromen in jezelf als tussen elkaar. Vanuit je natuurlijke staat.

Wanneer je de vrouwelijke energie in jezelf onderdrukt waardoor de mannelijke overheersend is of andersom, ontstaat er een disbalans. En dit is voelbaar tijdens de seks. Want volledig openstaan en ontvangen of jezelf uiten lukt minder goed.

Hierdoor zit je met je sekspartner vast in een onvrijwillig en onbewust patroon. Je probeert elkaars tekort op te vullen door bij jezelf weg te blijven. Echte verbinding en diepe intimiteit is vaak onbereikbaar vanuit deze staat van zijn.

De basis is namelijk niet de heelheid en eenheid in jezelf. Waardoor de Liefde niet wederzijds en krachtig kan stromen tussen elkaar om gelijkwaardige sekspartners te zijn. Onbewust controle over elkaar willen is dan vaak het gevolg.

Terwijl seks vanuit Liefde altijd over vrijheid gaat. De vrijheid van jezelf als van je sekspartner. Maar door de afdwaling van je natuurlijke staat van Liefde, biedt controle veiligheid. Ook je als slachtoffer gedragen is een vorm van controle over je partner.

Het biedt veiligheid. Want je houdt elkaar vast in de dramadriehoek. Elke rol is namelijk een vorm van controle. En werkt via onbewuste patronen en ongeheelde pijn. En kan jarenlang stand houden. Zonder dat jij of je sekspartner hier bewust van bent.

Gelijkwaardige sekspartners zijn

Om gelijkwaardige sekspartners te kunnen zijn, is het nodig om je behoefte aan controle los te laten. De vrijheid terug te geven aan je sekspartner. En je eigen vrijheid terug te nemen. Dit gaat over zelf de verantwoordelijkheid nemen vanuit Liefde.

Zodat de seks draait om de Liefde. Liefde zijn (de vrouwelijke energie) en Liefde uiten (de mannelijke energie). Waardoor onbewuste machtspelletjes tot het verleden horen en plaatsmaakt voor een liefdevol samenzijn waarin je jezelf kunt uiten.

Gerelateerde artikelen

Seksuele gelijkwaardigheid voor een liefdevolle verbinding

Liefde uiten via seks

Seksueel vrij zijn

Seksueel volwassen gedrag

Uit je seksuele comfortzone stappen