Seksueel volwassen gedrag

Seksueel volwassen gedrag

Seksueel volwassen gedrag

Je denkt misschien dat je seksueel volwassen gedrag vertoond tijdens de seks. Maar onder de oppervlakte kan er nog een gewonde seksualiteit zijn. En wanneer je je hier niet bewust van bent, zal jouw seksuele gedrag dit weerspiegelen.

Door jezelf niet te durven verbinden tijdens de seks. Niet met jezelf en niet met je partner. De seks is dan gericht op de daad. Het is leeg en oppervlakkig. Je gebruikt elkaars lichaam zonder intimiteit om jezelf op te vullen of op te laden via je partner.

In een bewuste (seksuele) relatie mag je van je partner verwachten dat je partner seksueel volwassen gedrag vertoond. Genoegen nemen met onvolwassen seksueel gedrag doe je alleen wanneer je zelf ook dit gedrag nog vertoont.

Want wanneer je geen bewuste seksuele relatie hebt met jezelf is dit ook niet mogelijk met je partner. Seksueel volwassen gedrag heeft niet als doel iets te krijgen van je partner. Waardoor er verbinding en intimiteit ontstaat tussen elkaar.

Je staat open voor je partner. En neemt zelf de verantwoordelijkheid voor je eigen emoties, verlangens en gevoelens. Hierdoor kun je elkaar vrijlaten om jezelf te zijn en te uiten tijdens de seks. Want er is sprake van gelijkwaardigheid.

En beide hoef je je niet groter of kleiner te maken. Om de ander te plezieren of ongemakkelijkheid uit de weg te gaan. Echtheid is de basis. Een zuivere intentie vanuit Liefde om samen te zijn. Fysiek, emotioneel, mentaal als spiritueel.

Seksueel volwassen gedrag

Een belangrijk kenmerk van seksueel volwassen gedrag is dat je jouw partner niet de schuld geeft van je eigen angsten, oordelen en verwachtingen met betrekking tot seks. Je kijkt naar de dynamiek tussen elkaar. Je ziet ook je eigen aandeel hierin.

En wat jij nog in jezelf mag helen en bevrijden. Je bent open naar elkaar over je verlangens. Zodat je voelt of je überhaupt wel seksueel een match bent. Waardoor je bewust kunt kiezen om wel of geen seks met elkaar te hebben.

Gerelateerde artikelen

Geen gezonde seks of geen seks

Emotioneel of seksueel behoeftige partner

Thuiskomen of klaarkomen

Seks met een matchende partner

Energetische dynamiek van seks