Geen gezonde seks of geen seks

Geen gezonde seks of geen seks

Geen gezonde seks

Geen gezonde seks ontstaat door “angstige” gedachten over seks en een “angstige” omgang met je seksuele gevoelens en verlangens. Geen seks is een gezondere keuze. Maar ook een moeilijkere.

Geen gezonde seks

Want je hebt niet voor niets geen gezonde seks. Eigenlijk kun je nog niet anders. Je weet niet beter. Aangezien je niet beseft dat je dit doet. Waardoor je ook geen andere keuze kunt maken.

Door je overlevingsmechanisme. Vaak om de leegte in jezelf op te vullen via seks. Dus ter afleiding van wat je werkelijk voelt. Je seksuele gevoelens en verlangens kunnen onbeheersbaar voelen.

Als een verslaving aan ongezonde seks. Wat schadelijk is voor je energiesysteem. Want je blokkeert je eigen levensenergie. Met gevolgen voor je lichamelijk, emotionele en mentale gezondheid.

Zodra je beseft dat je geen gezonde seks hebt, heeft het geen zin om jezelf te veroordelen of je seksualiteit te negeren. Zie het als een ontwakingsproces. Waarin je leert, valt en weer opstaat.

Ontwakingsprocessen zijn nooit makkelijk. Je gedrag inzien en je verantwoordelijkheid nemen is confronterend en vaak pijnlijk. Maar zo de moeite waard. Het brengt je terug bij de Liefde die je werkelijk bent.

Waardoor de manier waarop je naar seks kijkt en seks hebt veranderd naar een gezonde en liefdevolle manier. Zonder schadelijk gedrag. Je deelt dan de Liefde die je bent tijdens de seks. Op je eigen manier.

Zodat de seks geweldig is wanneer je een matchende partner hebt. En je helemaal jezelf kunt zijn en uiten. Maar zonder een liefdevolle ofwel zuivere verbinding met je eigen seksualiteit is dit niet mogelijk. 

Zodat de Liefde tussen elkaar kan stromen tijdens de seks. De seks die je hierdoor ervaart is zowel verbindend en intiem. Want alles mag aanwezig zijn. Geen schaamte of schuldgevoelens. Maar pure Liefde.

En dit voelt bevrijdend. Niet alleen tijdens de seks. Maar ook in je liefdesleven en de rest van je leven. Aangezien je seksualiteit niet alleen over het hebben van seks gaat. Je seksualiteit is zoveel meer dan seks.

Het gaat ook over je emoties, creativiteit en verlangens vanuit je ziel. Wat de poort is naar plezier en verbinding kunnen maken met jezelf, anderen en het leven zelf. Zodat je echt gaat leven.

Gerelateerde artikelen

Onvervullend seksleven hoeft niet

Vervullende seks of opvullende seks

Seksuele onrust in je lichaam

Seksuele verwarring door onbewustheid

Ontwaken, in verbinding zijn en helende seks