Seksueel verschil in verlangen is geen probleem

Seksueel verschil in verlangen is geen probleem

Seksueel verschil

Seksueel verschil in verlangen kan voor spanning en frustratie zorgen. Maar het seksueel verschil in verlangen hoeft geen probleem te zijn. Zolang er geen sprake is van afhankelijkheid en behoeftigheid. Gaat het eigenlijk helemaal niet om de seks.

Zodra je afhankelijk en behoeftig bent, mis je iets in jezelf en wil je dat jouw partner dat voor je oplost door aan jouw voorwaarden te voldoen. Waardoor je partner waaeschijnlijk geen zin in seks heeft. Want die voelt zich niet meer vrij, maar gedwongen.

Maar wanneer jij werkt aan jezelf zodat je weer lekker in je vel zit, zal jouw energie weer gaan stromen. En hierdoor kun je liefdevol omgaan met je eigen seksualiteit als die van je partner. Er hoeft tijdens de seks niet meer aan allemaal voorwaarden worden voldaan.

Seksueel verschil

Je hebt dan niets meer nodig van de ander, omdat alles al in jezelf zit. Waardoor als jouw partner een keer geen zin heeft, dit geen gemis oplevert. En je makkelijker kunt omgaan met je seksuele verlangens. Zonder ze te moeten vervullen. Of hier zelf zorg voor draagt.

Want je bent zelf verantwoordelijk voor jouw seksleven. Niemand anders is hiervoor verantwoordelijk en niemand kan dit ook voor jou veranderen. Zelfs je partner niet. Als jij niet tevreden bent, ligt dat aan jou en niet aan je partner.

Je ontevredenheid is nooit de schuld van je partner. Het is afhankelijk van de manier waarop jij in het leven staat. En gelukkig kun je dit zelf veranderen. Wanneer je bereid bent om jezelf te ont-wikkelen, zal je seksleven ook veranderen.

Gerelateerde artikelen

Seksueel genot is je eigen verantwoordelijkheid

Seksblauwdruk is bepalend of partner een match is

Seksuele weerstand doorbreken bij jezelf

Seksueel vreemdgaan door een gemis aan…

Seksuele openheid zorgt voor verbondenheid