Seksuele verleiding als middel of zelfexpressie?

Seksuele verleiding als middel of zelfexpressie?

Seksuele verleiding

Seksuele verleiding kunnen we als middel gebruiken om te krijgen wat we willen. Of het kan een seksuele expressie zijn van onszelf. Wanneer we vanuit ons hoofd leven, zal de verleiding eerder een middel zijn. En wanneer we vanuit het hart leven, zal het eerder een expressie van onszelf zijn.

Seksuele verleiding als middel

Door onze partner seksueel te verleiden kunnen we krijgen wat we willen of nodig hebben. En dit doen we vaak om de bevestiging van Liefde via seks te krijgen. Seks wordt in een relatie toch vaak met Liefde geassocieerd. Als onze partner seks wilt, dan houdt hij of zij van ons. Maar andersom is dus ook het geval. Geen seks, geen Liefde. Een seksuele afwijzing is daarom ook vaak erg pijnlijk.

Vandaar dat deze verleiding erg subtiel is. Door het strelen van het ego van onze partner, verwachten we hetzelfde terug. We spelen dan in op het tekort aan zelfliefde van onze partner. Zodat onze partner ons moeilijk kan weerstaan. En al helemaal niet als die ons niet durft af te wijzen.

Het gaat dus eigenlijk helemaal niet om de seks. Waardoor de seks eigenlijk ook niet echt geweldig kan zijn. We kunnen onze partner alleen maar verleiden als die ook een bepaalde bevestiging nodig heeft. Want elke verleiding is moeilijk te weerstaan wanneer we afhankelijk zijn van de liefdesbevestiging van ander. Anders was nee zeggen heel makkelijk. En dankzij deze verleiding hebben we macht over de ander.

Seksuele verleiding als expressie

Seksuele verleiding vanuit ons hart is een uitnodiging om verbinding met je partner te maken. Een seksuele verbinding om precies te zijn. Dit kan de meeste intieme verbinding zijn. Waar onze ziel, geest, hart en lichaam samen kunnen komen. Via verleiding kunnen we onze partner mee laten doen, mee te nemen in onze seksuele en gevoelswereld. We laten onszelf hierdoor zien. Deze verleiding is dan ook absoluut niet subtiel.

En vaak is het dan doodeng. Maar eigenlijk bestaat er hierin geen afwijzing. Zelfs niet als je partner nee zegt. Aangezien dit seksueel verleiden een uiting is van de Liefde in onszelf. En daar is niets mis mee. Het gaat dan niet om je partner, maar om onszelf. Omdat een eventuele afwijzing niets over ons zegt, kunnen we vrij zijn in de seksuele expressie van onszelf. Ons seksuele gedrag heeft namelijk niet als doel om bevestiging te krijgen.

Gerelateerde artikelen

Seksuele afwijzing raakt je ego, niet je ziel

Seksuele verlangens en schaamte gaan niet samen

Seksuele vrijheid in jezelf ervaren

Seksuele fantasieën zijn normaal

Seksuele opwinding ontstaat vanuit jezelf