Mijn verhaal: van seksuele ellende naar sekscoach

Mijn verhaal: van seksuele ellende naar sekscoach

Vanaf het eerste moment dat ik in aanraking kwam met seks, ontstond ook mijn seksuele ellende. Ik was 13 jaar oud en ik leefde op basis van een overlevingsstrategie. Door de onveilige hechting/emotionele verwaarlozing in mijn jeugd was een please gedragspatroon ontstaan.

Ik voelde me onzeker, niet goed genoeg en was bang om afgewezen te worden. Toen ik 13 was wilde ik helemaal geen seks. Alleen had ik zijn aandacht zo hard nodig en wilde ik dat hij mij leuk vond, dat ik veel te veel toeliet.

Seksuele ellende

Mijn verhaal

Angst overheerste mijn leven. En hierdoor was ik altijd op zoek naar aandacht, bevestiging en afleiding om mijn angst niet te hoeven voelen. Maar doordat ik zo lang zo angstig was, trok ik veel personen in mijn leven aan die eigenlijk ook angstig waren.

Alleen dit op een tegenovergestelde manier uitten. Waardoor mijn relaties niet uit Liefde waren, maar uit angst. Ofwel afhankelijkheid en behoeftigheid. Hierdoor waren we beiden niet in staat om echt een liefdevolle verbinding aan te gaan.

En seks was een afleiding van de pijn en het gemis geworden. Ik gebruikte seks om me geliefd te voelen en de ander gebruikte seks om de seksuele behoeften te vervullen. Dit was wat we op dat moment beiden dachten nodig te hebben.

Het diende als een opvulling voor het gemis in mezelf. En deze relaties waren dan ook zeer onbevredigend. Zowel emotioneel als seksueel. Er was geen sprake van diepe intimiteit en echte verbinding. Het bleef oppervlakkig om niet te hoeven voelen.

Seksuele ellende

Rond mijn 20e had ik veel ongewenste seksuele ervaringen. Ik kwam in een relatie terecht waar ik “seksueel misbruikt” ben. Seks werd iets wat ik de ander moest geven, anders was ik geen goede vriendin. En dit heeft veel impact gehad.

Maar ik was nog steeds onbewust. Waardoor ik mijn levenskeuzes liet beïnvloeden door deze negatieve ervaring. Ik leefde namelijk vanuit angst in plaats vanuit Liefde. Ik leefde de dader en slachtoffer dynamiek. En zocht een redder.

Rond mijn 27e had ik mijn derde zeer negatieve seksuele ervaring. Ik werd “verkracht” door iemand die ik kende, waardoor ik het goed ging praten voor de ander. Hiermee probeerde ik de verkrachting ongedaan te maken.

Ik heb jaren lang onbewust met deze energie in mijn lichaam rondgelopen, omdat ik het ontkende en hierdoor negeerde. Zodat deze seksuele ellende mijn verhaal nog meer versterkte.

Wijsheid, Liefde en Kracht

En toch wist ik diep van binnen dat seks iets heel moois kon zijn, hoewel ik dit nooit echt ervaren had. Onbewust ben ik hier naar op zoek gegaan. Naar de juiste man met wie ik dit kon ervaren.

Al begrijp ik nu dat het niet zozeer aan de man ligt. Maar dat ik zelf de touwtjes in handen heb. Ik heb een keuze, altijd. Destijds had ik niet de wijsheid om andere keuzes te maken. Maar nu heb ik die wijsheid wel.

Mijn seksuele ellende heeft voor mijn seksuele wijsheid gezorgd en is hierdoor mijn (seksuele) kracht geworden. Elk moment van de dag maak je keuzes. Meestal doe je dit onbewust op basis van je overtuigingen.

Zo had ik de overtuiging dat ik verplicht was om seks met mijn partner te hebben, omdat het zo hoort. Ook had ik de overtuiging dat mijn genot minder belangrijk was dan de zijne. En ik had de overtuiging dat als ik maar klaarkwam, hij zich niet onbekwaam zou voelen.

Klaarkomen en fijne seks had voor mij geen enkele relatie met elkaar. Deze overtuigingen over seks zorgden ervoor dat ik bepaalde situaties aangetrokken heb. Ik heb dus zelf al die negatieve relaties en seksuele ervaringen aangetrokken.

Dit betekent dus niet dat het mijn schuld was, want ik wist niet beter. Maar ik was wel hier zelf verantwoordelijk voor. En dit klinkt erg hard, maar het geeft juist ook kracht. Want door deze verantwoordelijkheid te accepteren, kon ik uit mijn slachtofferrol stappen.

Waardoor ik mezelf ben gaan helen. Door te helen kun je de Liefde laten stromen in jezelf en naar anderen. Mijn eigen wijsheid, Liefde en kracht is de basis van mijn (seks)leven geworden. Waardoor ik nu in staat ben om jou te inspireren en ondersteunen om hetzelfde te doen.

Gerelateerde informatie

Mijn missie: seksuele bevrijding van jou

Spirituele Sekscoach Sarah: over mezelf

Sekscoach met een spirituele benadering

Sekscoaching voor heling van je seksualiteit

Seksualiteitscoach als liefdescoach